Data publicării:
Noua profeție despre sfârșitul lumii: 8 noiembrie 2016
”Sfârșitul lumii este foarte aproape, potrivit unei noi profeții lansate de mass media. Data la care vine Apocalipsa a fost stabilită: 8 noiembrie 2016”... Așa începeam un editorial publicat în 3 martie 2016, când majoritatea analiștilor spuneau că Trump e inventat să câștige Hillary.
Uite că lucrurile n-au stat așa, dar nici nu cred că-i voi auzi spunând că s-au înșelat. Deci, să continuăm cu editorialul respectiv, primul care i-a dat ceva șanse lui Trump și printre puținele care au susținut că victoria lui Hillary nu e ”mane tekel fares”:
”Iar dezastrul care ne așteaptă ar fi alegerea lui Donald Trump la președinția Americii. Donald Trump este un personaj de reality-show, un Viorel Lis altoit cu Vadim Tudor. Deci, Hillary Clinton va avea un meci ușor, dacă republicanii îl nominalizează pe magnatul imobiliar în cursa pentru președinție. Cam așa simplifică presa dâmbovițeană situația de pe scena politică americană.
Este mult prea devreme pentru a spune că zarurile au fost aruncate. Diferența în sondaje este de câteva procente. Un gest magistral sau o gafă de campanie poate decide rezultatul.
Hillary Clinton are de partea ei elita culturală din Hollywood sau New York și, teoretic, minoritățile. Ar putea să-i aducă puncte efectul ”am fost acolo”. Oamenii vor să fie martori la o premieră, să poată spună, peste ani, ce făceau când a pășit primul om pe Lună, sau când a fost aleasă prima femeie președinte.
Trump strânge voturile din zona conservatoare, cu care se identifică (proprietar și creator de afaceri), dar poate ”ciupi” și de la săracii care trăiesc prin televizor. Ca la noi, unde Dan Diaconescu, în Rolls, a luat voturi de la pensionari fără bani de întreținere, dar cu abonamentul de cablu plătit la zi. Nu întâmplător, reprezentatul conservatorilor și-a creat cel mai puternic discurs anti-sistem.
Cât despre scenariile care prevăd sfârșitul lumii, odată ce ”Ucenicul” vrăjitor ar ajunge la Casa Albă, nu pot spune decât că am mai văzut filmul și a avut happy-end. În 1981, devenea președinte al Statelor Unite Ronald Reagan, desființat de presă, în campania electorală: cum să ajungă președinte un actor?”.
Citește și: Hillary Clinton, mecanismul Mona Lisa și efectul ”am fost acolo”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News