Noua poțiune magică pentru slăbit. Este benefică sau dăunătoare cafeaua cu lămâie?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Toată lumea ar vrea o poțiune magică care topește kilogramele, nu? Se pare că a fost descoperit un amestec miraculos care circulă în acest moment pe TikTok.

Adăugarea sucului de lămâie într-o ceașcă de cafea este un remediu pentru pierderea în greutate. Tot ce trebuie să faci este să bei amestecul și vezi cum dispar acele kilograme nedorite, relatează health.clevelandclinic.org.

Sucul de lămâie în cafea - secretul pentru a slăbi

Cel mai nou amestec pentru a slăbi pare să fie sucul de la o jumătate de lămâie stors într-o ceașcă standard de cafea neagră. 

Gustul nu este prea delicios, ceea ce poate explica de ce o ceașcă aburindă de „cafea cu lămâie” nu este prezentată pe panourile de la cafenelele locale. 

Cafeaua cu gheață îndulcită, totuși, are o legătură culinară cu lămâile în unele culturi. De exemplu, o băutură numită mazagran a apărut în Algeria cu aproape două secole în urmă și a ajuns populară și în Portugalia.

Sunt adevărate afirmațiile privind pierderea în greutate?

Lămâile nu au calități speciale de ardere a grăsimilor, explică Czerwony. 

„Acest mecanism de acțiune pur și simplu nu există”, spune Czerwony.

„Nu există nimic în sucul de lămâie care să ardă grăsimile sau o legătură chimică care să facă acest lucru. Îmi pare rău să spun, nu este atât de ușor”, a adăugat acesta.

"Planurile de dietă sănătoasă nu sunt construite în jurul consumului de cafea - cu sau fără lămâie"



Deci, cum a apărut acest "hack" de slăbit cu suc de lămâie în cafea? Cel mai probabil se datorează afirmațiilor similare cum că sucul de lămâie în apă ar ajuta la arderea grăsimilor.

„Apa te menține mai satul, nu mai simți nevoia de a mânca”, explică Czerwony.

Cafeaua aduce un beneficiu similar de suprimare a poftei de mâncare, în timp ce îți accelerează metabolismul. Dar planurile de dietă sănătoasă nu sunt construite în jurul consumului de cafea - cu sau fără lămâie, spune Czerwony.

Există beneficii în acest amestec?


Lămâile au unele calități nutriționale benefice. La fel ca multe fructe citrice, lămâile servesc ca o sursă solidă de vitamina C. Acidul citric din lămâi poate ajuta, de asemenea, la digestie și poate scădea probabilitatea apariției pietrelor la rinichi. 

Care sunt riscurile?

Sucul de lămâie poate provoca uneori arsuri la stomac, având în vedere nivelurile ridicate de acid citric, mai ales dacă aveți antecedente de reflux acid. Acest acid poate fi, de asemenea, dur pe smalțul dinților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel