Brazilia. Nouă pompieri au murit după ce tavanul unei peșteri s-a prăbușit peste ei
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Brazilia. Nouă pompieri au murit după ce tavanul unei peșteri s-a prăbușit peste ei
Pixabay / Brazilia. Nouă pompieri au murit după ce tavanul unei peșteri s-a prăbușit peste ei
Aproximativ nouă pompieri au murit după ce tavanul unei peșteri s-a prăbușit în timpul unei intervenții. 

Cel puțin nouă pompieri au fost uciși și unul a fost rănit după ce o peșteră s-a prăbușit peste ei în timpul unui exercițiu de antrenament, transmite Sky News. Echipa de salvare din Brazilia exersa diferite tehnici în peștera Duas Bocas, duminică dimineață, când o parte din tavan a căzut peste ei, 10 persoane fiind prinse.

Stagiu de formare transformat în tragedie

Ministerul Securității Publice din Brazilia a declarat că un total de 26 de persoane luau parte la stagiul de formare în acel moment.

Potrivit departamentului de pompieri din Sao Paulo, persoana salvată din peșteră a suferit multiple fracturi și hipotermie și a fost transportată la spital pentru îngrijiri. Poliția a raportat că alte șase persoane au suferit răni ușoare când peștera s-a prăbușit, dar nu au rămas prinse.

Într-un comunicat, Ministerul Securității Publice a adăugat că lucrările de salvare a victimelor au început în zorii zilei de duminică, în jur de 75 de pompieri fiind trimiși la fața locului pe tot parcursul zilei.

Intervenție asistată de două elicoptere și poliția militară

Echipele Grupului de Asistență pentru Situații de Urgență și Dezastre și poliția militară locală au asistat și ele la operațiune împreună cu două elicoptere.

Imaginile video ale consecințelor au arătat că serviciile de urgență asistă oamenii în ploaie și unul din bărbații care participa la acțiune avea degetul mare bandajat.

Guvernatorul de Sao Paulo, Joao Doria, și-a exprimat condoleanțele pentru familiile victimelor, spunând: „Sentimentele mele față de familia și prietenii celor nouă pompieri civili care și-au pierdut viața în această tragedie”.

Peștera se află în apropiere de orașul Altinopolis, la aproximativ 200 de mile (300 km) nord de orașul Sao Paulo.

Într-o peșteră din Arabia Saudită au fost găsite sute de mii de oase, inclusiv umane

Peștera numită Umm Jirsan este, de fapt, un sistem vast de lavă aflat sub câmpurile vulcanice ale Harrat Khaybar din nord-vestul țării. Umm Jirsan se extinde pe 1,5 kilometri, astfel că este cel mai lung tub de lavă cunoscut din Arabia Saudită. Între pereții acestei peșteri impresionante, multe creaturi sălbatice și-au făcut de cap.

În cadrul unui nou studiu, cercetătorii descriu descoperirea a sute de mii de oase care aparțin de cel puțin 14 tipuri diferite de animale, precum vite, cai, cămile, rozătoare și altele. Unele dintre oase sunt chiar umane.

Ei bine, potrivit cercetătorilor, cantitatea impresionantă de oase a fost cel mai probabil alcătuită de hiene dungate (Hyaena hyaena), ale căror rămășițe au fost, de asemenea, descoperite în peșteră, alături de excremente fosilizate, scrie Science Alert.

„Aceste creaturi sunt colecționari avizi de oase, pe care le transportă în bârlog pentru a fi consumate, mâncate de pui sau păstrate pentru perioade de timp”, a explicat Stewart, adăugând că oasele din peșteră reprezintă o colecție de-a dreptul remarcabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel