Data publicării:

Cine sunt primii NOUĂ care renunță la titlul de DOCTOR

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp

Nouă persoane care au obținut doctoratul la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV) a SRI au făcut cerere să renunțe la titlul de doctor. 

ANIMV a precizat că toate cele nouă cereri au fost făcute între 3 și 7 martie 2016. Solicitările au ajuns la Ministerul Educației, însă nu au intrat în procedura de verificare a Consiliului Ştiinţific al instituţiei deoarece, în urma cererilor de renunţare la titlul de doctor, "a fost anulat, prin efectul legii, obiectul evaluării punctuale a tezelor elaborate de către cei nouă absolvenţi ai Şcolii doctorale".

Ministerul Educaţiei a comunicat, pentru pressone.ro, numele celor nouă persoane care au solicitat retragerea titlului de doctor. Opt dintre ei l-au avut conducător de doctorat pe Gabriel Oprea, iar al nouălea, Mihai Tudose, fost ministru al Economiei în guvernul Victor Ponta, pe generalul Constantin Onişor, fost director al Şcolii Doctorale a ANIMV până în septembrie 2015.

Iată cine sunt cei nouă care au cerut să renunțe la titlul de doctor, potrivit sursei citate:

Bogdan Licu - membru al CSM la data susținerii tezei, în 2011, devenit între timp prim-adjunct al procurorului general al României. În prezent, este procuror general adjunct al României. În 31 august 2015, el a fost acuzat că şi-a plagiat cea mai mare parte a lucrării de doctorat.

Neculai Onțanu - primarul Sectorului 2 la data susținerii tezei, în 2010, a fost secretar general al UNPR. Informaţiile despre plagierea tezei de doctorat a lui Neculai Onţanu au fost făcute publice la data de 11 august 2015.

Loredana Radu - nepoată a lui Gabriel Oprea şi avocată la data susţinerii tezei. Ea l-a apărat, printre alții, pe fostul premier Victor Ponta în dosarul Rovinari-Turceni. A fost arestată odată cu Neculai Onțanu, în același dosar. Acuzaţii consistente despre plagierea tezei de doctorat a Loredanei Radu au apărut public la data de 26 august 2015.

Adela Popescu (Neagu) – a fost secretara lui Gabriel Oprea la Ministerul Apărării Naționale și la Ministerul de Interne. A fost decorată de două ori de președintele Traian Băsescu și o dată de președintele Klaus Iohannis.  Dovezile referitoare la plagierea tezei de doctorat a Adelei Popescu (Neagu) au apărut în data de 2 septembrie 2015.

Mihai Stănișoară - deputat la data susținerii tezei, în 2011, a fost anterior președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților. Informaţiile despre plagierea tezei de doctorat a lui Stănişoară au fost prezentate public în data de 7 septembrie 2015.

Radu Stroe - deputat PNL la data susținerii tezei, în 2013, a devenit ulterior ministru de Interne în guvernul USL și membru în Comisia parlamentară pentru controlul SRI.

Daniel Andrei Moldoveanu – era șeful Comunității Naționale de Informații din subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Țării la data susținerii tezei, în 2013.

Romeo Raicu - vicepreședinte PDL la data data susținerii tezei, în 2011, a fost deputat și președinte al Comisiei parlamentare de control al SIE.

Mihai Tudose – deputat PSD la data susţinerii tezei de doctorat şi preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică, reformă şi privatizare din Parlament. Dovezi despre plagierea tezei de doctorat a lui Tudose au apărut public la data de 18 august 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel