Noua păpușă Barbie va avea aparat auditiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Noua păpușă Barbie va avea aparat auditiv.

Gigantul producător de jucării Mattel lansează un nou set de păpuși în luna iunie. Barbie va avea aparat auditiv. Lansarea noului set de păpuși va avea loc în iunie și face parte din eforturile companiei în direcția diversității și incluziunii.

De la crearea primei păpuși Barbie cu aparat auditiv până la Ken care suferă de vitiligo, linia Fashionista din 2022 e menită să îi ajute pe copii „să se vadă reflectați", a declarat șefa Mattel, Lisa McKnight, într-o declarație de presă, conform CNN.

Potrivit acesteia, copiii ar trebui să fie încurajați să se joace cu păpuși care nu seamănă cu ei pentru a-i ajuta să „înțeleagă importanța incluziunii".

Pentru Barbie cu aparat auditiv, compania a apelat la dr. Jen Richardson, un practician de top în audiologie educațională, pentru a ajuta la imitarea cu acuratețe a dispozitivelor din spatele urechii.

Richardson a declarat că Barbie va avea coadă de cal și un aparat auditiv roz intens.

„Sunt mai mult decât încântată că tinerii mei pacienți vor vedea și se vor juca cu o păpușă care le seamănă", a declarat medicul.

Produse pe care oamenii ar trebui să le evite dacă vor să aibă creierul sănătos

Un expert în nutriție de la Universitatea Harvard a realizat un studiu care arată cum bacteriile intestinale pot declanșa „procese metabolice și inflamații ale creierului care afectează memoria”.

Potrivit medicului Uma Naidoo, există alimente care contribuie la accentuarea problemei. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, nutriționistul a pregătit pentru CNBC o listă cu produse pe care oamenii ar trebui să le evite dacă vor să aibă creierul sănătos.

1. Zahăr

Deși glucoza este necesară pentru funcționarea corectă a creierului, consumul în exces de alimente cu adaos de zaharuri poate duce la o plasticitate mai mică a hipocampului, partea a creierului care este responsabilă de controlul memoriei. Consumul de alimente procesate nesănătoase, cum ar fi produsele de patiserie și băuturile răcoritoare, care sunt adesea încărcate cu zaharuri rafinate și adăugate, nu sunt recomandate.

Potrivit American Heart Association, cantitatea de zahăr recomandată pentru femei este de 25 de grame pe zi, în timp ce pentru bărbați, cifra recomandată nu este mai mare de 36 de grame.

2. Alimente prăjite

Un studiu realizat de Universitatea din Cambridge a arătat că persoanele cu o dietă bogată în prăjeli au avut scoruri mai mici la datele de memorie. Specialistul spune că ar trebui să mâncăm alimente prăjite o dată pe lună.

Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel