Data actualizării:
Data publicării:

Nouă ipoteză în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Ioan Crișan, ucis de un șef al mafiei ruse din Republica Moldova

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Asasinatul cu bombă de la Arad / Foto: ISU Arad, arhivă
Asasinatul cu bombă de la Arad / Foto: ISU Arad, arhivă

Anchetatorii iau în calcul o nouă ipoteză în cazul asasinatului cu bombă de la Arad.

Omul de afaceri arădean Ioan Crișan a murit la data de 29 mai 2021, după ce i-a fost montată o bombă sub mașină, iar de atunci oamenii legii încearcă să afle cine se află, de fapt, în spatele acestui asasinat.

Se pare că acum anchetatorii care se ocupă de acest caz ar fi avansat o nouă ipoteză de lucru. Mai exact, ar fi luată calcul o răzbunare a mafiei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, după ce, ajutat de presupuși polițiști corupți, arădeanul ar fi furat de la traficanții de tutun un tir plin cu țigări de contrabandă. 

VEZI Și: Cui i-a rămas 100% din averea lui Ioan Crișan, afaceristul aruncat în aer acum un an, la Arad

În spatele asasinatului s-ar putea afla nume importante din mafia tutunului

La scurt timp după moartea afaceristului s-a aflat că acesta avea legătură cu traficul de țigări de contrabandă. La data de 24 mai, poliția a oprit, în localitatea Mândruloc, un autotren în care se aflau 646 baxuri de țigări, despre care s-a stabilit că ar fi fost comandat și introdus în România de gruparea Mladin, organizație criminală care ar fi recrutat inclusiv polițiști de frontieră.

Totuși, în pofida acestor descoperiri, nu s-a putut face o legătură între asasinarea lui Ioan Crișan și gruparea Mladin. În tot acest timp au fost luate în calcul și alte ipoteze, inclusiv o crimă pasională. Acum însă, la doi ani și jumătate de la asasinat, anchetatorii ar fi avansat o nouă ipoteză de lucru, potrivit unor surse judiciare Gândul.ro. Conform acestora, Ioan Crișan ar fi făcut afaceri cu un lider al mafiei ruse de origine basarabeană, cunoscut ca traficant de țigări la nivel înalt.

VEZI ȘI: Raport despre asasinarea lui Ioan Crişan, la Arad. Explozibil militar, posibile legături cu MApN. Bogdan Chirieac: Avem o problemă cât casa. E gravisim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel