Nouă escrocherie în România. Oamenii s-au trezit cu datorii uriașe
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Mai mulți români s-au trezit cu datorii după ce au devenit victimele unei escrocherii.

O nouă înșelătorie a părut în România. Mai mulți români s-au trezit cu datorii la instituţii financiare nebancare, după ce au devenit victime ale escrocilor. În consecință, poliţiştii din Constanţa au făcut percheziţii la mai multe persoane bănuite că au contrafăcut cărţi de identitate, iar apoi, cu ajutorul acestora, au obţinut mai multe credite. 

VEZI ȘI: Percheziții în București, Ilfov, Argeș, Cluj, dar și într-un penitenciar! Mega-grupare din Cluj, extinsă în Argeș. Aveau site-uri și contracte cu firme de curierat FOTO

Percheziții acasă la doi bărbați

În total, joi, oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au făcut patru percheziţii, trei în Focşani şi una în satul Drăgăneasa, judeţul Prahova. Vizați au fost doi bărbaţi, de 32 de ani, respectiv 49 de ani. Aceștia sunt acum bănuiţi de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals privind identitatea.

"În iulie 2022, cei doi bărbaţi ar fi contrafăcut mai multe cărţi de identitate, folosind datele de identificare ale altor persoane, pe baza cărora ar fi obţinut credite de la mai multe instituţii financiare nebancare. Prejudiciul cauzat este de 58.000 de lei”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, potrivit Antena3.ro.

În urma acestor percheziţii, s-a decis indisponibilizarea unui autoturism, iar cercetările continuă în acest caz, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Reamintim că recent o femeie în vârstă de 72 de ani a devenit victimă a infracţiunii de înşelăciune în mediul online. Ea a rămas fără peste 36 de mii de euro după ce a fost păcălită de o persoană care se dădea drept expert financiar.

VEZI ȘI: "Dosarul d-voastră a fost aprobat"! O femeie a rămas fără 36.000 de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel