Data publicării:

Noua doctrină militară a Belarusului consideră că desfășurarea armelor nucleare este o măsură de descurajare strategică

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Noua doctrină militară a Belarusului consideră desfășurarea de arme nucleare în țară ca o măsură forțată de descurajare strategică.

Agenția de presă TASS a precizat că noua doctrină militară descrie, de asemenea, acțiunile pe care armata belarusă le va întreprinde în cazul oricărei agresiuni armate împotriva aliaților Minskului din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), care cuprinde mai multe foste republici sovietice, sau a Uniunii Statelor Belarus și Rusia, citând Ministerul belarus al Apărării, scrie Reuters.

În același timp, Minskul se declară pregătit să reia dialogul cu țările NATO, "cu condiția ca retorica lor agresivă împotriva Belarusului să înceteze", relatează TASS. Belarus, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, are granițe comune cu Polonia și Lituania, membre NATO, precum și cu Rusia și Ucraina.

Rusia a desfășurat anul trecut rachete nucleare tactice pe teritoriul acestei foste republici sovietice, în contextul tensiunilor cu NATO acutizate din februarie 2022, când a început invazia forțelor ruse în Ucraina.

Alexandr Lukaşenko, președintele Belarusului, a declarat într-un interviu difuzat vara trecută de televiziunile din Rusia că unele dintre aceste arme sunt de trei ori mai puternice decât bombele atomice lansate de SUA asupra orașelor Hiroshima și Nagasaki în 1945. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel