Data publicării:

Nouă criză a migraţiei în Europa. Cristian Buşoi, semnal de alarmă: Siguranța cetățenilor, mai presus de orgolii și interese politice

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Noua criză a migranților care forțează granițele Greciei și Bulgariei, după decizia Turciei de a lăsa libere frontierele spre  UE  este ca o bombă cu ceas, apreciază europarlamentarul Cristian Buşoi.

"În încercarea de a șantaja Europa și a obține sprijin pentru operațiunile din Siria, Turcia a făcut publică aseară, la televiziunea de stat, o hartă cu drumul refugiaților spre Occident, România fiind și ea inclusă în traseul migranților.

Oricât de bine intenționate ar fi declarațiile din ultimele zile ale liderilor UE, chiar dacă vin de la cel mai înalt nivel, nu sunt suficiente pentru dezamorsarea situației. Este mai mult decât necesar ca toți liderii UE să se așeze la aceeași masă și să spună clar cum și cât pot contribui pentru evitarea unei noi crizei a refugiaților", a scris Cristian Buşoi pe Facebook.

"Europa nu își permite să mai treacă încă o dată prin situația critică din 2014"

"Europa nu își permite să mai treacă încă o dată prin situația critică din 2014, când migrația, combinată cu pericolul terorist au dus la scăderea încrederii cetățenilor în proiectul european și escaladarea discursului extremist în rândul unor politicieni europeni. Tot atunci cel puțin 4000 de migranți, dintre foarte mulți copii, disperați să fugă din calea violențelor și a foametei, și-au pierdut viața în mările Europei.

Am încredere că actualii lideri ai UE vor aborda problema refugiaților care încearcă să pătrundă ilegal în Europa - și au pornit deja un conflict cu forțele de ordine - cu mai mult pragmatism și mai multă fermitate. Siguranța tuturor cetățenilor trebuie să fie mai presus de orgolii și interese politice de moment", apreciază europarlamentarul Cristian Buşoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel