Nou termen de judecată în dosarul 2 Mai. Vlad Pascu, prezent la Judecătoria Mangalia, față în față cu părinții tinerilor uciși
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vlad Pascu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Pascu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu este programat, joi, 23 mai.

UPDATE 3:

În cadrul ședinței de judecată a luat cuvântul și Vlad Pascu, relatează Pro TV. Acesta ar fi  spus că vrea să fie prezent și la termenele viitoare, iar judecătoarea a stabilit ca acesta să fie adus și la ședința următoare. De altfel, următorul termen a fost stabilit pentru data de 7 iunie, ora 10:00, la Mangalia.

UPDATE 2:

Ședința de judecată a început, fiind prezidată de Claudia Carmen Berevoescu, președinta Judecătoriei Mangalia. Potrivit Antena 3 CNN, Vlad Pascu stă cu capul plecat în pământ în sala de judecată.

UPDATE 1:

Vlad Pascu a ajuns la Judecătoria Mangalia. Procesul va începe în curând, transmite Antena 3 CNN. Polițiștii l-au ferit pe inculpat de jurnaliști.

Știrea inițială:

Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu este programat, joi, 23 mai, la Judecătoria Mangalia. Șoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai ar trebui să fie prezent în sală, potrivit declarațiilor avocatului Adrian Cuculis, transmite Agerpres.

Cuculis a spus, în data de 9 mai, la ieşirea din Judecătoria Mangalia, că următorul termen de judecată în acest dosar va fi ultimul, iar în sala de judecată se va afla şi Vlad Pascu.

VEZI ȘI: Dosarul 2 Mai - Vlad Pascu va continua fără judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu. Prima reacție a părinților tinerilor uciși în accident

Ioana Ancuţa Popoviciu, mutată la Judecătoria Constanţa

Reamintim că Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marţi, solicitarea de transfer la Judecătoria Constanţa a Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care avea în soluţionare dosarul lui Vlad Pascu. Ea își poate începe activitatea la noua instanţă începând cu data de 1 iunie. Decizia a fost luată după ce, în data de 16 aprilie, Inspecţia Judiciară a trimis către CSM o propunere de suspendare din magistratură a Ioanei Ancuţa Popoviciu, după ce anunțase că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul judecătoarei în sala de judecată.

Inspecţia Judiciară se sesizase din oficiu după ce la finalul şedinţe de judecată din 22 februarie, tatăl unuia dintre tinerii morţi în accidentul de la 2 Mai a afirmat că Ancuţa Popoviciu a întrebat dacă băiatul său este în sală.

"Mi-a spus dacă băiatul meu este în sală. Nu am văzut în viaţa mea aşa judecător. Îi voia buletinul", a spus atunci acesta.

De asemenea, un alt părinte a declarat că judecătorul părea că a venit nepregătit la şedinţa de judecată şi mesteca gumă.

"Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din ziua de joi, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat", se arăta în comunicatul Inspecţiei Judiciare.

Pe 24 aprilie, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a respins propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie a acesteia până la finalizarea procedurilor disciplinare.

VEZI ȘI: Cine e noul judecător care se va ocupa de dosarul lui Vlad Pascu

Ce acuzații i se aduc lui Vlad Pascu



Precizăm că pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Se întâmpla după ce în luna august 2023, Vlad Pascu, aflându-se sub influența alcoolului și a drogurilor, s-a urcat la volan, provocând un accident tragic în localitatea 2 Mai. A lovit în plin un grup de opt pietoni, cauzând moartea pe loc a doi tineri, o fată și un băiat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel