Nou studiu despre impactul deşeurilor de plastic asupra păsărilor
Un nou studiu a dezvăluit impactul pe care îl au deşeurile de plastic asupra păsărilor din întreaga lume, impact accentuat de cantităţile vaste de deşeuri legate de pandemia COVID.
Alex Bond, de la Muzeul de Istorie Naturală de la Londra, a explicat de ce deşeurile legate de pandemie, printre care şi măştile, reprezintă o problemă.
„Măştile nu sunt obiecte dintr-o singură bucată. Există benzile pentru urechi, care sunt făcute dintr-un fel de elastic. Există straturile albe şi albastre. Există banda din plastic flexibil care se ajustează pe nas. Deci sunt mai multe moduri în care animalele sălbatice pot interacţiona cu ele, fie că se încurcă în elastice – am văzut păsări zburând cu măşti legate de picioare – fie că le înghit sau că e vorba de mica bucată de plastic flexibil care le perforează intestinele”, a declarat Alex Bond, citat de Rador.
Doru Herghelegiu (SANADOR): „Explozia cancerelor, mare legătură cu plasticul”. Ce facem pentru a evita o boală gravă, deși trăim într-un mediu poluat
„Plasticul are efect nefast asupra tuturor neoplaziilor. Explozia neoplaziilor generale, pornind de la sistemul nervos și până la vârful unghiilor de la picioare, are mare legătură cu ceea ce se întâmplă în mediul înconjurător, cu ceea ce mâncăm. (...) Planeta este poluată și nu avem cum să trăim altfel. Substanțele rele trec în noi prin alimente, prin aer, prin tot ceea ce este în jurul nostru”, a spus Doru Herghelegiu (SANADOR) la DC News și DC Medical.
Și ce facem? Cum ne apărăm de boli? Singura soluție este să ne testăm mai des astfel încât să surprindem tumora într-un stadiu cât mai incipient. Cu cât descoperim o boală mai rapid, cu atât avem șanse mai mari de vindecare.
La fiecare oră, un român moare din cauza acestei boli
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, cancerul pulmonar este atât de răspândit în lume încât anual mor mai mulți oameni din această cauză decât de cancerul de colon, de sân și de ficat la un loc. Cercetările pentru descoperirea unui tratament care să pună capăt acestei afecțiuni înregistrează progrese semnificative.
Odată cu descoperirea cancerului pulmonar în stadiu incipient, pacientul are la dispoziție mai multe opțiuni de tratament, fapt care crește șansele de vindecare. Supraviețuirea la 1 an în cancerul pulmonar crește de la 15% dacă boala este diagnosticată în stadiu metastazat, la 80% în cazul în care diagnosticul se face la începutul bolii. Simptomatologia nespecifică sau suprapunerea simptomelor cu alte afecțiuni, cum ar fi infecțiile respiratori sau afecțiunile cardiace, îi determină pe oameni să amâne vizita la medic.
“Cancerul pulmonar descoperit în stadii incipiente oferă pacienților șanse mai mari de vindecare. Din cauza lipsei simptomelor, o mare parte dintre cei afectați sunt diagnosticați în faze avansate ale bolii. Însă domeniul oncologiei se mișcă rapid. În doar câteva decenii, descoperiri inovatoare au revoluționat modul în care abordăm boala și tratarea acesteia. Va exista în curând o opțiune de tratament disponibilă și în România pentru persoanele care suferă de cancer pulmonar, care momentan așteaptă aprobarea instituțională pentru a fi introdus în rambursare”, a declarat Cristina Barbu, reprezentantul în România al unei companii farmaceutice, potrivit Click Sănătate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News