
"Al treilea set de imagini alb negru din timpul filmărilor de la B.D.Cele trei filme din serie au avut inițial următoarele titluri: Brigada de mărunțișuri; Brigada se afirmă și Brigada se agită, lucru ce a făcut dificilă identificarea lor in arhivele noastre, negativele foto fiind etichetate prescurtat.“Dosarul” foto al Brigăzii conține peste 1000 de imagini:
-fotografii prospecțiuni alb negru și color;
-fotografii de lucru (din timpul filmărilor, alb negru);
-probe actori, alb negru si fotografii reclamă color (destinate revistelor de specialitate, cinematografelor).
Fotograf de platou la toate cele trei filme din seria B.D. a fost Raru Bănică. Regizor Mircea Drăgan. Filmările au avut loc in 1970 și 1971", transmit cei de la Studiourile Buftea pe pagina de Facebook.
***
Realizate între mai 1970 şi august 1971, cele trei filme au fost inspirate din cazuri reale aflate în dosarele miliţiei, scrie adevarul.ro. Cei doi scenarişti, Mircea Drăgan şi Nicolae Ţic, au fost sprijiniţi constant de către reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne atât în perioada de documentare, cât şi pe parcursul realizării filmelor, mai ales că tema propusă le-a convenit. Miliţienii nu se bucurau de o simpatie prea mare în rândul populaţiei. Generalii Nicolae State, şeful Inspectoratului General de Miliţie, şi Haralambie Vlăsceanu, adjunctul său, şi-au pus chiar şi birourile personale la dispoziţia echipei de filmare.
Interpretul câinelui Costel, tovarăşul credincios al plutonierului Căpşună din cele trei filme ale seriei „Brigada Diverse“, provenea de la Centrul Chinologic din Sibiu, care produce, creşte şi dresează de zeci de ani câini pentru toate structurile Ministerului de Interne.
Iniţial, „Brigada Diverse“ se numea „Brigada Mărunţişuri“, acesta fiind şi titlul de lucru al primului film, lansat pe 14 decembrie 1970 sub denumirea de „Brigada Diverse intră în acţiune“.
Anunţat pentru difuzare în iunie 1972, filmul este retras cu indicaţia lui Dumitru Popescu „Dumnezeu“, să nu fie „prezentat nici în reţea şi nici la comisiile pentru achiziţii externe“. Fapt extrem de rar în epoca comunistă, filmul a fost interzis din pricina calităţii sale artistice îndoielnice, nu din alte motive de natură ideologică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De la ce vine porecla lui "Farmazon". Adrian Porumboiu: "Buzatu e homeless comparativ cu el"
- Ce trebuie să facă toți șoferii la fiecare 6 secunde. Titi Aur: Toate testele au demonstrat. Ar trebui învățat în școala de șoferi
- ”Luna Neagră”, în semnul Fecioarei în octombrie. Oportunități inedite. HOROSCOP: E un moment excelent
- Ce să faci dacă nu reușești să slăbești. 9 sfaturi direct de la nutriționist: "Rămâi la 2 kg pierdute pe lună"
- Ce spunea avocatul lui Dumitru Buzatu despre scopul ascuns al marilor dosare care apar în preajma alegerilor: Lucrurile încep să se agite
- Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer. ”Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane”
- Marina Almășan și fosta soție a lui Victor Socaciu, la cuțite! Au trecut de la acuze la amenințări
- Horoscop 25 septembrie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care "se vinde", astăzi. Alta încasează bani grămadă
- Scene șocante în Constanța. Fiul unei procuroare DNA și-a împușcat un prieten, după ce a fost înjunghiat
- Marcel Boloș spune la ce taxe noi nu poate renunța guvernul: "Nu le putem tolera la infinit"