Nou record mondial de viteză pe şosele. Superbolidul care a depăşit 500 km/h - VIDEO
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Scopio
Sursa foto: Scopio
O maşină de serie este bolidul care deţine acum recordul pentru cea mai mare viteză atinsă. 

Pe 10 octombrie, SSC Tuatara a devenit cea mai rapidă maşină de serie din lume, reuşind să atingă viteza de 508km/h pe o porţiune de drum de 11km care întinde între Las Vegas şi Pahrump, Nevada, aceeaşi folosită de Koenigsegg Agera RS, fosta deţinătoare a recordului, în 2017.

Recordul a fost validat de reprezentanţii Guinness Book Records, încercarea de a-l doborî pe cel vechi fiind nevoită să respecte mai multe reguli. În primul rând, maşina trebuia să facă drumul dus-întors, cu o oră distanţă între primul parcurs şi cel de întoarcere, pentru a lua în calcul diferite aspecte, precum vântul. Apoi, maşina trebuia să folosească un drum public, roţi şi carburant permise pentru utilizarea pe străzile publice şi trebuia să fie urmărită prin satelit, scrie Adevărul

Reprezentanţii Cărţii Recordurilor au realizat media celor două încercări, maşina fiind urmărită de 15 sateliţi, şi au ajuns la concluzia că viteza medie a fost de 508km/h.

„În timp ce mă apropiam de 534 de km/h, Tuatara urca cu aproape 32 de km/h în ultimele 5 secunde. Se putea duce în continuare. Doar vântul ne-a oprit din a-i atinge limita” a spus pilotul de curse Oliver Webb, cel care a condus bolidul.

Maşina îi aparţine lui Larry Caplin, un american din Philadelphia, şi a fost primul Tuatara pentru clienţi realizat de SSC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel