Nou premier în Marea Britanie. Theresa May, în locul lui Cameron
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

David Cameron, care și-a anunțat demisia după referendumul în favoarea Brexit, va fi înlocuit de Theresa May în funcția de premier al Marii Britanii. Theresa May  este singura rămasă în cursa pentru șefia Partidului Conservator, care deține majoritatea în Camera Comunelor.

Andrea Leadsom, care își depusese candidatura la șefia conservatorilor, s-a retras din cursă și a declarat că Theresa May este omul potrivit pentru a conduce negocierile de  ieșire a Marii Britanii din UE, scrie The Independent. Potrivit purtătorului de cuvânt al partidului, nu va fi reluată procedura de depunere de candidaturi, deci Theresa May rămâne singurul candidat, după demisia rivalei sale. Alegerile interne din partid, la care participă cei peste 150.000 de membri, se desfășoară prin corespondență, iar președintele partidului devine automat șeful Executivului britanic.

Theresa May: alegeri la termen, în 2020

Opoziția, reprezentată de Laburiști și Liberal Democrați, a cerut alegeri anticipate, dar Theresa May, care este ministru de Interne în funcție, a refuzat organizarea de alegeri înainte de anul 2020. Viitorul premier britanic a spus că țara trebuie să fie puternică, în perioada negocierilor cu Uniunea Europeană, iar alegerile anticipate nu ar face decât să crească instabilitatea politică. 

David Cameron a anunțat că își va depune formal demisia miercuri, iar până miercuri seara noul cabinet, condus de Theresa May, va fi în funcție. Cameron a salutat victoria Theresei May, care a fost ministru în cabinetul pe care îl conduce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel