Nou centru pentru victimele violenţei domestice. Firea: Tot mai multe femei sună la noi
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Primăria Capitalei a deschis un nou centru pentru victimele violenţei domestice. 'Am deschis astăzi un nou centru pentru victimele violenţei domestice.

'Am deschis astăzi un nou centru pentru victimele violenţei domestice. (...) În perioada stării de urgenţă am mai deschis un astfel de centru, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, cu 100 de locuri în Sectorul 6. Acum ne aflăm într-un centru pe care-l deschidem astăzi în Sectorul 5. (...)

Sunt din ce în ce mai multe cazuri de femei care sună la noi şi care ne spun că nu au unde să se ducă cu copiii pentru a se salva, pentru a începe o nouă viaţă, pentru a avea nu doar un acoperiş deasupra capului, ci şi hrană, consiliere psihologică, asistenţă socială şi juridică şi tot ceea ce este necesar pentru a începe o nouă viaţă', a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a menţionat că femeile victime ale violenţei domestice beneficiază de ajutor din partea Municipalităţii constând în cazare, hrană, consiliere, sprijin în găsirea unui loc de muncă. Gabriela Firea a precizat că în spaţiul din Sectorul 5 vor funcţiona cât de curând o creşa şi o grădiniţă pentru copiii victimelor violenţei domestice.

De asemenea, ea a afirmat că lângă această clădire PMB construieşte un imobil care va fi bancă de alimente pentru cazurile sociale. Aceasta a adăugat că, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), Primăria Capitalei are şi un program privind reintegrarea persoanelor care au dependenţă de droguri, de alcool sau de jocuri de noroc.

Cosmina Simean, director general DGASMB, a spus că instituţia pe care o reprezintă are în prezent suficiente servicii sociale pentru victimele violenţei domestice: două centre de cazare de urgenţă, locuinţe protejate şi un apartament de tranzit. Ea a menţionat că, în această perioadă, victimele violenţei domestice care apelează la DGASMB şi copiii lor sunt testate pentru COVID-19 şi că, până la primirea rezultatelor, sunt găzduite în apartamentul de tranzit.

'După aceea în centrele noastre pot sta până la o perioadă de 3 ani. (...) Le putem sprijini pentru 3 ani, iar Primăria Capitalei oferă şi sprijin pentru plata chiriei în valoare de 1.500 de lei pe lună pentru femeile care nu doresc să stea în centru şi vor să-şi reconstruiască o existenţă pe cont propriu', a explicat Cosmina Simean. Ea a informat că persoanele care doresc să se informeze cu privire la serviciile DGASMB pot apela numărul gratuit 0800.821.218, iar cele care vor să sesizeze cazuri de violenţă domestică şi să ceară ajutor pot suna la 021.95.24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel