Data actualizării:
Data publicării:

Nou atac la Izmail, la granița cu România. O persoană a murit / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă: REUTERS
Sursă: REUTERS
Instalațiile portuare ucrainene din zona Izmail au fost atacate din nou cu drone de Federația Rusă. O persoană și-a pierdut viața.

Portul și infrastructura agricolă din Izmail au fost avariate după atacul de azi noapte, potrivit lui Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, scrie BBC.

Rusia nu a oferit până la acest moment vreun comentariu privitor la atac. Anterior, Izmail a fost atacat cu drone și la începutul acestei săptămâni.

Ucraina a susținut că dronele rusești au căzut pe teritoriul României în timpul acelui atac, dar România a negat acest lucru.

Disputa dintre România și Ucraina a venit în timp ce liderii ruși și turci au purtat discuții cu privire la relansarea unui acord care a permis Ucrainei să exporte cereale în siguranță pe Marea Neagră.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a mers în orașul rus Soci în încercarea de a-l convinge pe președintele Vladimir Putin să revină la acordul privind cerealele.

CITEȘTE ȘI       -      Ucraina amenință că dă în judecată țările din UE, inclusiv România. Kievul vorbește despre o amenințare sistemică la adresa intereselor ucrainene

Putin a spus că acordul, pe care Moscova l-a abandonat în iulie, nu va fi reluat până când Occidentul nu va îndeplini cererile sale de ridicare a sancțiunilor asupra produselor agricole rusești. Dar el a spus că Rusia merge mai departe cu planurile de a furniza cereale gratuite în șase țări africane „și chiar de a realiza logistică gratuit”.

Acordul blocat cu cereale se află, de asemenea, în centrul disputei dintre Ucraina și România pe tema dronelor prăbușite.

Rusia lovește de mai bine de o lună instalațiile portuare ale Ucrainei de-a lungul Dunării, încercând să împiedice Ucraina să folosească fluviul pentru a-și exporta cereale.

Ucraina este unul dintre marii exportatori mondiali de grâu și porumb.

Tot marți seara, capitala ucraineană Kiev a fost atacată cu rachete, au spus autoritățile, dar nu au existat victime sau pagube.

Toate rachetele rusești au fost distruse de apărarea antiaeriană, a declarat un oficial ucrainean al apărării.

CITEȘTE ȘI       -      Occidentul este cârpa cu care Putin se șterge pe mâini de sângele soldaților. ”Este dezgustător. Minciună monstruoasă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel