Data actualizării:
Data publicării:

Nou atac cu drone la Izmail. Update: PTF Isaccea a devenit nefuncțional

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Federația Rusă a efectuat, azi noapte, un nou atac cu drone la Izmail.

Update:

Primarul localității Isaccea, Anastase Moraru, a declarat pentru Info Sud-Est că atacurile rusești de vineri dimineață au vizat strict punctul de frontieră vecin, Orlovka, și nu punctele de încărcare cereale. O perioadă nu se va mai putea circula prin PTF Isaccea, după ce pontonul de acostare al bacului a fost scufundat, mai spune primarul. Mai multe TIR-uri au fost avariate pe partea ucraineană de cele patru drone lansate de ruși.

”Eram în Vamă și evaluam ce s-a întâmplat. Nu se va mai putea merge o vreme pentru că loviturile au vizat strict punctul de frontieră de la Orlovka, nu punctele de încărcare. Am vorbit cu partea ucraineană: 1. A fost vizat pontonul de acostare al bacului, care a căzut la fund; 2. A vizat intrarea în punctul de Vamă de la Orlovka unde în parcare erau tiruri, care au fost afectate. Nu a vizat punctele de încărcare cereale. Au fost patru drone. O perioadă nu se va mai putea folosi punctul de trecere, depinde cum se mișcă partea ucraineană ca să aducă alt ponton și cale de acces. Nu este așa ușor, e o lucrare destul de complicată”.

Știrea inițială:

Dronele rusești au atacat din nou infrastructura portuară din regiunea Odesa a Ucrainei. Un siloz de cereale din districtul Izmail a fost avaria în primele ore ale zilei de vineri, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper, potrivit Reuters.

Nouă camioane au luat foc la fața locului, potrivit unei declarații a acestuia pe Telegram, adăugând că incendiul a fost stins. Nu au fost victime, a spus Kiper.

După ce acordul privind tranzitul cerealelor în Marea Neagră a picat, Federația Rusă a efectuat numeroase atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre. De câteva ori, resturi de drone au căzut inclusiv pe teritoriul României,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel