Nou atac al rechinilor, pe o plajă populară în rândul turiștilor. Un bărbat a fost ucis
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nou atac al rechinilor, pe o plajă populară în rândul turiștilor. Un bărbat a fost ucis / Foto: Pixabay, de Gyöngyvér Fábián
Nou atac al rechinilor, pe o plajă populară în rândul turiștilor. Un bărbat a fost ucis / Foto: Pixabay, de Gyöngyvér Fábián
Rechinii au ieșit din nou la atac, omorând un bărbat.

Un turist australian care se afla în vacanță în Noua Caledonie a fost ucis de un rechin în apele Pacificului de Sud, potrivit postului public New Caledonia 1 TV, scrie CNN.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani înota duminică lângă un ponton de pe plaja Château-Royal din capitala Nouméa când un rechin l-a atacat. Două persoane l-au salvat pe bărbat pe un jet-ski și l-au dus imediat pentru a i se acorda ajutor medical, dar acesta nu a supraviețuit din cauza rănilor grave pe care le-a suferit în urma atacului. Ca răspuns, autoritățile au închis plajele din Nouméa, o destinație populară printre turiștii internaționali.

VEZI ȘI: Atac al rechinilor. Un bărbat a fost ucis, după ce bestia i-a smuls capul și l-a mușcat de umeri

Autoritățile, în alertă

"Înotul și activitățile nautice sunt închise pe o bandă de coastă de 300 de metri până la o nouă notificare", a au anunțat reprezentanții Consiliul orașului Nouméa într-un comunicat. O sacrificare a rechinilor a fost, de asemenea, activată în urma atacului, a adăugat New Caledonia 1.

Acesta a fost al doilea atac în mai puțin de o lună în aceeași locație. La sfârșitul lunii ianuarie, o femeie de 49 de ani a suferit mai multe răni după ce a fost atacată de un rechin în timp ce înota pe plaja Château-Royal, potrivit Global Shark Attack File.

Plajele din apropiere au fost închise după acel atac și au fost redeschise abia joia trecută, potrivit rapoartelor presei locale.

Numărul vizitatorilor internaționali din Nouméa, cunoscut pentru apa albastră limpede și plajele idilice, a scăzut brusc în timpul pandemiei, potrivit datelor Băncii Mondiale, dar industria își revine încet.

Site-ul de turism din Noua Caledonie avertizează vizitatorii să fie atenți la rechini și să înoate doar în zonele monitorizate, unde autoritățile efectuează patrule și monitorizează alertele de rechini.

19 atacuri de rechini din 1580



Arhipelagul se află pe locul 13 pe lista muzeului Florida de atacuri neprovocate de rechini, cu 19 atacuri din 1580, dar se află cu mult în urma SUA, cu peste 1.600 în aceeași perioadă. SUA sunt urmate de Australia, Africa de Sud și Brazilia.

Cel mai recent atac fatal din Noua Caledonie a avut loc în februarie 2021, când se crede că un rechin-tigru a atacat un o persoană în apropiere de insula Maître, potrivit știrilor locale.

Teritoriul francez se află la est de coasta Australiei, la nord de Noua Zeelandă, iar majoritatea turiștilor vizitează acest loc din luna septembrie până în luna noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel