Nou ambasador SUA în România. Adrian Zuckerman, cel mai probabil nominalizat de Donald Trump
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Potrivit unor surse apropiate discuțiilor care se poartă în administrația americană, noul ambasador al SUA în România ar putea fi Adrian Zuckerman.

Adrian Zuckerman este un apropiat al familiei Trump de peste două decenii și este un cunoscut membru al cercurilor de afaceri din New York. Adrian Zuckerman este partener în firma Seyfarth Shaw LLP.

O astfel de nominalizare denotă importanța pe care Donald Trump o acordă spațiului nostru. Pe lângă nominalizarea lui Adrian Zuckerman, surse apropiate deciziei vorbesc și despre o a doua posibilă nominalizare, cea a unui diplomat cu îndelungată experiență în zona Balcanilor și a Mării Negre, un bun cunoscător al României, care a vizitat deseori țara noastră.

Cele două propuneri dintre care președintele SUA ar putea alege ambasadorul în țara noastră reprezintă un mesaj foarte puternic, demonstrând importanța în creștere a relației dintre SUA și România în viitorul apropiat.

După un deceniu de reprezentare americană mult sub așteptări, chiar dezamăgitoare, Washington-ul speră să găsească o bună soluție pentru a ridica relația dintre SUA și România la un nivel net superior și profund schimbat față de administrația precedentă. 

Astfel, surse apropiate deciziei susțin că misiunea principală a viitorului ambasador, indiferent de opțiunea pe care Donald Trump o va lua, va fi aceea de a eradica imaginea de putere subalternă față de alte puteri reprezentate în România. Bilateralitatea va reprezenta esența calitativă a schimbării, ne spun sursele care au dorit să își păstreze anonimatul. 

Astfel, puterea economică americană și capacitatea americană de a oferi o umbrelă de securitate totală României, continuitatea prin salt calitativ a relațiilor de afaceri cu SUA, vor reprezenta esența noii misiuni diplomatice americane în țara noastră.

Noul ambasador își va începe misiunea în 2019. Hans Klemm, actualul ambasador al SUA în România, diplomat de carieră, numit în funcție de Administrația Obama, își va încheia mandatul la termen, în luna decembrie a acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel