NOTRE-DAME, incendiu. Reacția ambasadorului României în Franța
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Luca Niculescu
Luca Niculescu
Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a transmis un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook, cu privire la incendiul violent ce a distrus Catedrala Notre-Dame din Paris.

Ambasadorul compară distrugerea Catedralei Notre-Dame cu o altă catedrală din Franța, care a fost distrusă de obuze, dar care a fost refăcută, și susține că așa se va întâmpla și cu monumentul istoric din Paris.

”Este o emoție imensă în seara aceasta la Paris. Nôtre Dame, simbol al creștinătății, al Franței, al culturii europene, emblemă a patrimoniului universal, e mistuită de flăcări. Am trecut tarziu pe Quai de Tournelle, vizavi de catedrală. Mii de oameni strânși pe poduri și pe cheiurile Senei priveau limbile de flăcări care țâșneau dintre ziduri. Erau tăcuți, unii cu lacrimi în ochi. Lacrimi de emoție simțeai și în vocea unor jurnaliști sau istorici de artă cunoscuți, cum ar fi Stephane Bern, care a izbucnit în plâns în timpul unei intervenții la televiune.

Când a pornit incendiul, în această după amiază, eram la 170 de kilometri de Paris, la Reims, într-o altă catedrală, la vernisajul unei expoziții superbe dedicată Reginei Maria. Catedrala Nôtre-Dame de Reims a fost complet distrusă acum o sută de ani. În primul război mondial, a fost lovită de aproape trei sute de obuze. Astăzi a renăscut. Așa se va întâmpla și cu Nôtre-Dame de Paris”, a precizat Luca Niculescu pe pagina sa de Facebook.

Incendiul care a distrus Catedrala Notre Dame din Paris a fost stins în cea mai mare parte, în această dimineață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel