Normalitatea inclusă în programa școlară
Peste 400 de elevi au participat vineri la un "Super dans", după ce anterior aceştia, reprezentându-şi unităţile de învăţământ, au prezentat programe artistice pe baza unor coregrafii proprii, eveniment ce s-a desfăşurat pe faleza Cazinoului din Constanţa, în cadrul proiectului "Cuvinte magice: VĂ ROG! POFTIM! MULŢUMESC!", derulat în ultimele şapte luni.
Proiectul, implementat de Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO şi Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa, şi-a propus să readucă în atenţia copiilor şi tinerilor conceptul de politeţe ca manifestare de respect, prin implicarea lor directă, apelând la metode de educaţie non-formală, la evenimentele organizate participând elevi din 24 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, au informat organizatorii.
"Respectul este cea mai importantă calitate ce se află la baza fiecărei construcţii sociale. În orice relaţie dintre oameni, respectul ar trebui să fie baza şi să dea naştere unei forme de manifestare pozitivă. Astfel, în cazul respectului, regula esenţială este: ' Ceea ce oferi, aceea şi primeşti'. Respectul se câştigă, nu se impune. Cu siguranţă am avut de învăţat o mulţime de lucruri fascinante în cadrul activităţilor desfăşurate în acest proiect", a declarat o elevă din cadrul proiectului, citată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa.
Conform organizatorilor, proiectul a readus în atenţia elevilor conceptul de politeţe.
"Pe parcursul activităţilor derulate, am fost surprinşi să constatăm că elevii asociază noţiunea de politeţe doar cu persoanele în vârstă sau cadre didactice. Proiectul le-a dat ocazia să afle că politeţea nu are vârstă sau statut social, că trebuie să se respecte şi între ei, şi în familie", susţin organizatorii.
Partenerii proiectului sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, AYG ROMÂNIA şi Radio Constanţa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News