Norica Nicolai, reacție după mesajul lui Mihai Șora. Mi-a dat o idee
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Norica Nicolai
Norica Nicolai
Norica Nicolai i-a răspuns intelectualului Mihai Șora după ce a atacat-o în urma unei declarații publice făcute de europarlamentar, conform căreia, ar fi existat înregistrări trucate de la mitingul din 10 august.

 Norica Nicolai a ținut să reacționeze public după ce Mihai Șora a criticat mesajul transmis de europarlamentar cu privire la trucarea imaginilor cu violențele din Piața Victoriei. "Este supărat domnul Șora că, într-un fel, am luat apărarea Jandarmeriei într-o perioadă în care toată lumea o critică, caută să deființeze această instituție. Domnul Șora mi-a dat o idee foarte importantă. Admit că domnul are dreptate că în piață erau foarte multe telefoane, atunci eu mă întreb de ce nicio instituție, niciun decident politic nu a făcut apel la oamenii de bună credință care au utilizat aceste telefoane în piață și care protestau pașnic? Să vedem și pozele și filmările celor care erau în piață și erau de bună credință. Pentru că asta îmi spune domnul Șora prin declarația domniei sale, că poți să faci orice poză. Mă întreb de ce tipul ăsta de apel nu l-a făcut Parchetul, de ce cere doar celor care au depus plângeri? Să ceară pozele făcute de acești oameni de bună credință despre care vorbește domnul Șora și care au filmat și au pozat totul și ne-am lămurit", a declarat Norica Nicolai la Antena 3.

Mesajul lui Mihai Șora

"Dragi prieteni, să facem acest mic exercițiu de imaginație: cum ar fi și ce ar spune astăzi comandanții, șefii, toți mai-marii dacă nu ar exista i m a g i n i? Ce tirade ar ține capii (răutăților) dacă n-ar putea fi contraziși chiar de înregistrări, de i m a g i n i ? (...) Nimic, niciodată, nu te ajută să te lămurești mai bine și mai iute decât propria-ți descindere în arenă, la fața locului. Nimic nu este mai convingător decât experiența personală, nemediată și concretă. Atunci, în '90, coborând în stradă, printre studenți, am înțeles ce se întâmpla; iar – după ce am înțeles – mi-am dat demisia de la Învățământ. Am plecat exact așa cum venisem: un om liber, care nu putea fi cu nimic constrâns, nici cumpărat sau prostit. Cei care au rămas în funcții, cei care, ulterior, și-au construit o carieră publică pe victimele de atunci au fost fie complici, fie naivi (...) Astăzi avem cu toții telefoane și aparate, imagini și zeci de filme care nu pot fi ascunse, nici falsificate ori distruse. Iată de ce nu cred că mai rămâne loc pentru naivitate", a scris, vineri, filosoful Mihai Șora, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel