Data publicării:
Norica Nicolai, LOVITURĂ de la Bruxelles pentru FAKE NEWS-ul din România
Europarlamentara Norica Nicolai a vorbit la interviurile DC News despre combaterea fake news.
"Într-o societate în care informația este excesiv de abundentă, oamenii nu mai au timp să stea și să analizeze. S-au dezobișnuit să mai verifice. Cred că fenomenul de fake news este o parte a războiului asimetric. Dacă dorești să manipulezi și să impui o decizie, atunci bombardează-i pe ceilalți cu știri false pentru că nu vor avea timp să verifice. La Bruxelles, în contextul securitar actual, toată lumea se teme de Rusia. Când apare o știre, toată lumea se gândește că este Russia Today sau că este Moscova în spate. (...) Dacă în fiecare stat membru UE am creat un CNA care să verifice onestitatea informației... pentru că este treaba statului să-și informeze corect cetățenii... să facem acest lucru și la Bruxelles", a spus Norica Nicolai la interviurile DC News.
Discuția, mutată la Bruxelles
"Trebuie să existe reguli. Din acest motiv, mă gândesc ca în următoarele luni să vă luăm, pe dumneavoastră - jurnaliștii - la Bruxelles și să discutăm pentru că suntem presați să găsim o soluție. Dacă oamenii politici, jurnaliștii și difuzorii de presă găsesc o soluție de onestitate de a impune o regulă corectă de informare cred că este un beneficiu", a mai zis europarlamentara.
Plan privind finanțarea mass-media
În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre un plan privind finanțarea mass-media pentru că nu se poate gratis să ai știri de calitate, iar chestiunea cu oamenii care vor plăti pentru a citi știri este o fantezie. Așadar, dacă ai nevoie de presă, de democrație, trebuie finanțare. Și cine sunt vectorii mass-media? Firmele de Internet. Ideea este ca 1% din tot ce înseamnă venituri din Internet să meargă spre finanțarea presei democratice din mediul online.
[citeste si]
Norica Nicolai a adăugat: "Oricât de mult ar accesa oamenii un site și li s-ar părea că știrile sunt corecte, ei nu pot să verifice informațiile. Să nu excludem un anumit gen de lăcomie pe Internet. Sunt site-uri unde oamenii dau știri bombă, total false, dar au nevoie de like-uri pentru a câștiga niște bani. (...) Componenta de haos și de incertitudine pe care o are Internetul poate crea foarte mari probleme sociale".
VEZI ȘI: FINANȚARE mass-media România. Plan REVOLUȚIONAR, discuție cu un expert UE
Iată răspunsul:
VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News