Noi vouchere pentru români. Cine va primi banii de luna viitoare
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 19 sep 2023, 16:18
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Guvernul oferă 620 de lei sub formă de vouchere care vor fi primite în octombrie.

Mai mulți români vor primi vouchere în valoare de 620 de lei. Ministerul Muncii a declarat că aceste sume vor fi transferate beneficiarilor începând cu luna octombrie a acestui an. Conform unui proiect de ordin propus pentru dezbatere la începutul lunii septembrie, valoarea tichetului de creșă va fi majorată începând cu luna octombrie, de la 600 la 620 de lei.

Ce spune Legea 165/2018 – Art. 18

(1) Tichetele de creşă sunt bilete de valoare care se acordă, lunar, angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

(2) Tichetele de creşă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul.

(3) Tichetele de creşă se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi sau tutorelui căruia i-a fost încredinţat copilul spre creştere şi educare, pe baza livretului de familie.

(4) Nu pot beneficia de tichete de creşă asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă, în temeiul Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Suma maximă acordată sub formă de tichete de creșă lunar nu poate depăși valoarea stabilită prin ordinul ministrului pentru fiecare copil aflat la creșă.

De la începutul lunii septembrie, Ministerul Finanțelor a făcut publică lista actualizată a unităților emitente de tichete pe suport electronic din România. Această listă oficială, publicată după ample dezbateri, include două unități care emit tichete de creșă pe suport electronic. Este notabil faptul că până recent, nu exista nicio unitate înregistrată în acest sens, iar cele două menționate sunt UP România și Edenred.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?