România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 20 oct, 13:22
Noi TENSIUNI la granița indo-chineză. A fost reținut
Sursă foto: Ministry of Defence, Government of India - Facebook
Noi tensiuni la granița dintre India și China. relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat extrem de mult.

Un soldat chinez a fost reținut de India după ce a trecut granița. Beijingul îndeamnă India să-și îndeplinească promisiunea de returna caporalul despre care care spune că s-a rătăcit în regiunea muntoasă disputată.

În același timp, India a declarat că soldatul, caporalul Wang Ya Long, a fost reținut în zona Demchok din Ladakh, controlată de indieni, urmând să fie eliberat în curând. Se pare că soldatul „s-a rătăcit” de-a lungul frontierei de facto de-a lungul secțiunii estice a ceea ce este cunoscută sub numele de Linia de control efectiv, o delimitare liberă care separă zonele controlate de indieni și chinezi.

„Conform protocoalelor stabilite, el va fi returnat oficialilor chinezi la punctul de întâlnire Chushul-Moldo, după finalizarea formalităților”, se menționează în comunicatul indian. La Beijing, ministerul apărării a declarat că soldatul îi ajutase pe păstori să adune iacii și apoi s-a rătăcit. Partea chineză și-a informat omologii indieni despre persoana dispărută și ulterior i s-a spus că a fost găsit și că va fi returnat după un control medical. 

Înfruntarea din zona montană dintre cele două țări a izbucnit la începutul lunii mai, prin luptă corp la corp cu bâte, pietre și pumni, pe 15 iunie. Luptele au ucis 20 de soldați indieni. Se crede că și China a avut victime, dar nu a oferit detalii, potrivit TheGuardian.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro