Noi TENSIUNI în Statele Unite. Birourile Partidului Democrat au fost atacate de Antifa / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Noi TENSIUNI în Statele Unite. Birourile Partidului Democrat au fost atacate de Antifa
Noi TENSIUNI în Statele Unite. Birourile Partidului Democrat au fost atacate de Antifa
În prima noapte după învestirea lui Joe Biden în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, birourile Partidului Democrat au fost atacate și au avut loc tensiuni în mai multe orașe.

Chiar în ziua în care Joe Biden a fost învestit în funcția de președinte al SUA, poliția a declarat o adunare ilegală în Portland, Oregon, după ce aproximativ 150 de manifestanți au provocat pagube unei instalații federale de imigrare din oraș, potrivit autorităților. Tensiunile de lângă clădirea ICE (Imigrarea și Aplicarea Vamală) au început după ce protestatarii au început să arunce cu pietre și ouă și au vandalizat clădirea, situată în cartierul de pe malul sudic al orașului.

„Am observat pagube materiale asupra clădirii”, a scris Biroul de Poliție din Portland pe Twitter. „Oricine este implicat într-un comportament infracțional, inclusiv: vandalism și grafitti, este supus arestării sau citării”, au mai precizat aceștia.

Totodată, și alte orașe au fost vizate de tensiuni în ziua inaugurării. Seattle a asistat la daune materiale și obiecte aruncate asupra mașinilor; iar reporterii au declarat că manifestanții protestează împotriva președintelui Biden și a forțelor de ordine și au purtat un afiș pe care scria „Abolirea ICE”. 

Sediul Partidului Democrat a fost vandalizat de Antifa

Biroul de poliție din Portland a declarat că au fost planificate mai multe evenimente în oraș, la câteva ore după ce Biden a depus jurământul și a implorat națiunea să se reunească. Aproximativ 150 de persoane s-au adunat în jurul orei 14:00 și au mers spre sediul Partidului Democrat din Oregon.

De asemenea, autoritățile au declarat că adunările anterioare din Portland, la care au participat protestatarii Antifa și s-au ciocnit cu autoritățile în timp ce își exprimau nemulțumirea față de președintele Biden i-au forțat pe ofițeri să se retragă și au încercat să le fure o bicicletă.

Așa-numitul protest J20 a fost o demonstrație împotriva lui Biden și a forțelor de ordine. Unii din grup au spart geamurile și au vandalizat clădirea cu graffiti. Ulterior, când grupul a părăsit zona și a mers într-un parc din apropiere, ofițerii de poliție au făcut „arestări vizate” în legătură cu pagubele de la sediul local al Partidului Democrat. Grupul s-a dispersat mai târziu, informează FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel