Data publicării:

Noi schimbări pentru călători! Biletele de tren vor fi cumpărate de la un ghișeu unic

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
ARF lansează ghișeul unic pentru cumpărarea biletelor de tren, de stat sau privat.

Autoritatea de Reformă Feroviară (ARF) a anunțat că va lansa o nouă platformă de comercializare și decontare a biletelor de călătorie. Concret, tichetele de tren vor fi cumpărate de la un ghișeu unic, informează profit.ro.

Biletele de tren vor fi cumpărate de la un ghișeu unic

ARF a anunțat în urmă cu puțin timp că lansează o nouă platformă de comercializare și decontare a titlurilor de călătorie. Mai exact, autoritatea a informat că biletele de tren, privat sau de stat, vor fi cumpărate de la un ghișeu unic.

Prin ghișeul unic, românii vor putea verifica și vizualiza datele legate de vânzarea biletelor de tren, dar mai ales, platforma va restitui sumele cuvenite călătorilor care renunță la tichete sau va emite facturi la solicitarea persoanelor în cauză. 

Testele pentru ghișeul unic pentru achiziționarea biletelor de tren au fost efectuate de la data de 21 aprilie 2023, de către echipa de proiect a SC Informatica Feroviară, prin proiectul „Sistem integrat, bază de date unică și furnizare de informații privind sistemul de ticketing al operatorilor de transport feroviar de călători”. ARF precizează că platforma a fost analizată din toate punctele de vedere, în așa fel încât să devină eficientă pentru românii care vor să cumpere bilete de tren, fie că vorbim despre cele private sau cele de stat. „În cadrul acestei activități se urmărește testarea de către toți operatorii a modului de comercializare a titlurilor de călătorie, integrate în ghișeul unic, astfel încât implementarea acestei soluții tehnice software să poată fi lansată publicului călător, în condiții depline de fiabilitate și eficiență”, informează ARF.

 Potrivit ultimelor informații, platforma urmează să fie pusă în funcțiune până la data de 15 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel