NOI sărbători intră, din 2021, în calendarul bisericesc
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Noi sărbători intră, de anul viitor, în calendarul bisericesc.

Potrivit Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a fost aprobată înscrierea în Calendarul bisericesc pentru anul 2021, în secțiunea „Zile și date importante”, a Duminicii Mironosițelor (a treia Duminică după Paști) ca Duminica Femeilor creștine și Duminica Familiei Creștine în apropierea zilei de 15 mai.

De asemenea, a fost apreciată declararea de către Parlamentul României a zilei de 16 august ca Ziua Națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor.

Totodată, a fost aprobată înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române a Sfintei Xenia din Petersburg (24 ianuarie).

Au fost aprobate mai multe texte liturgice, în cadrul ședinței Sfântului Sinod, între care Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului „Grabnic ascultătoarea”; Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului „Potirul nesecat”; Acatistul Maicii Domnului „Potolește întristările noastre”; Acatistul Maicii Domnului – îndrumătoarea și ocrotitoarea copiilor; Acatistul și Paraclisul Sf. Cuv. Paisie Aghioritul (12 iulie); Acatistul Sfinților Ierarhi Atanasie și Chiril, arhiepiscopii Alexandriei (18 ianuarie), precum și includerea acestor texte în cărțile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel