Data actualizării:
Data publicării:

Noi sancțiuni impuse Rusiei. Hartmann: Să ne aşteptăm la o perioadă cruntă. O lovitură fundamentală

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Дмитрий Трепольский)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Дмитрий Трепольский)
H.D. Hartmann a vorbit despre cel de-al șaselea pachet de sancțiuni impus Rusia și perioada grea care va urma.

"Să ne aşteptăm la o perioadă cruntă din punct de vedere economic, după o perioadă la fel de cruntă şi din care nu am ieşit încă - post-pandemică - după o perioadă pandemică ce a închis milioane de afaceri în toată lumea - acele nefericite lockdown-uri au creat un dezastru economic şi social. Acum, cu aceste embargouri, să nu uităm alt aspect care este cumplit: cea mai mare bancă comercială a Rusiei a fost scoasă din SWIFT, cu acest al şaselea pachet, ceea ce înseamnă că fluxul financiar cel mai important se calculează cam la 10 miliarde de euro pe an, la nivel de carte de credit, la nivel de conturi personale ale ruşilor- nu vor mai fi cheltuite în Europa. Iarăşi, o lovitură economică fundamentală!

Bineînţeles că cei din jurul UE şi cei care vor să exploateze într-un fel sau altul această nefericită situaţie... Tucia, de exemplu, ieri a anunţat, în timp ce UE scria glorios despre cum se va prăbuşi economia rusească datorită acestor embargouri, că va accepta cartea de credit Mir - care înseamnă pace - a celei mai bănci care fusese scoasă efectiv de pe sistemul SWIFT. Cartea de credit va merge, rusul nu va mai cumpăra de la Paris şi de la Londra, ci va cumpăra din Turcia", a spus H.D.Hartman în emisiunea Geostrategica de la DCNews,

"Evaluarea din Germania este 5 euro pe litru"

Cât despre evoluţia preţului la combustibil, acesta a mai spus: "Evaluarea din Germania este 5 euro pe litru. Asta este valoarea apărută în marile cotidiene germane. Oameni buni, 5 euro litrul înseamnă că aruncă în aer absolut orice ţintă de inflație, de statflație şi de deflaţiei. Europa, de fapt, a intrat în spaţiul maximal - în ultimii 4 de ani, nu s-a mai văzut o asemenea inflație. În SUA, în ultimii 60 de ani. În SUA, s-a ajuns la o inflaţie mai mare decât cea care era acum 60 de ani.

În Europa, am înţeles că inflaţia este cea mai mare din ultimii 40 de ani, de pe timpul comunismului. Am înţeles că se aşteaptă spargerea oricărei medalii de aur olimpice la inflaţie, oricărui record. După aceea, s-ar putea instala stagflaţia şi asta este spaima tuturor economiștilor. Stagflaţia în care ai depozitele pline şi nu poţi să mai vinzi pentru că nu ştii cu cât să vinzi. După stagflaţia care a fost 15 ani în Japonia, a urmat deflaţia care a durat 27 de ani, în care produsul, când ieşea de pe poarta fabricii, costa deja cu 3-4% mai puţin decât la vânzare".

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Al 6-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat vineri al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit DPA. 

Sancţiunile vizează capacitatea Rusiei de a finanţa războiul, prin impunerea de sancţiuni economice suplimentare, a declarat Josep Borrell. Pachetul de sancţiuni conţine o interdicţie completă asupra ţiţeiului brut şi produselor petroliere livrate pe mare, dar nu include petrolul transportat prin conducte, ceea ce înseamnă că măsura acoperă 90% importurile europene de petrol din Rusia.

Interdicţia face obiectul anumitor perioade de tranziţie pentru a permite sectorului şi pieţei globale să se adapteze. Noul pachet de sancţiuni a fost adoptat după ce Ungaria şi alte câteva ţări au făcut, pentru aproape o lună, un lobby masiv împotriva unei propuneri de embargou total asupra petrolului rusesc importat de UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel