Urmărește emisiunea live
Noi reguli pentru obținerea permisului auto, din 5 octombrie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Se schimbă regulile pentru obținerea permisului auto, de luni, 5 octombrie, când intră în vigoare o nouă prevedere.

Cei care vor să fie șoferi și pică proba practică, o pot relua fără a mai da proba teoretică. Există și condiții. Candidații vor fi nevoiți să achite taxa de examinare și să facă încă șase ore suplimentare de pregătire practică. 

"Calificativul 'admis' la proba teoretică permite susținerea probei practice în perioada de valabilitate a cursului de pregătire teoretică și practică (...). Candidații declarați «respins» la proba practică pot fi programați pentru sustinerea unei noi probe după o perioada de cel puțin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare și prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel putin șase ore suplimentare de pregătire practică într-o școală de conducători auto autorizată", dispune actul normativ publicat in Monitorul Oficial.

[citeste si]

Aceleași prevederi se aplică și celor care absentează de la proba practică. Prevederile sunt valabile un an. Dacă trece acest an, trebuie reluată școala de șoferi.

Important de precizat este că vor putea să susțină traseul, așa cum este prezentat în noua reglementare, doar cei care promovează proba teoretică după 5 octombrie. Adică, o persoană care a luat proba teoretică pe 1 octombrie nu beneficiază de prevederile menționate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel