Data publicării:

Noi medicamente vor fi incluse pe lista celor gratuite sau compensate. Premierul Ciolacu anunță de când - VIDEO

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Vor fi incluse noi medicamente pe lista celor compensate sau gratuite.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a anunțat la începutul ședinței de Guvern de astăzi, 09.10.2024, că începând cu 1 noiembrie noi medicamente vor fi incluse pe lista celor gratuite sau compensate.

Ciolacu a precizat că este vorba ”despre medicamente pentru boli oncologice şi pentru multe afecţiuni cronice, precum şi pentru transplantul medular”.

„Aprobăm noi medicamente ce vor fi incluse, începând cu 1 noiembrie, pe lista celor gratuite sau compensate. Este vorba de medicamente pentru boli oncologice şi pentru multe afecţiuni cronice, precum şi pentru transplantul medular. Asigurăm accesul echitabil şi nediscriminatoriu al pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie, care pot salva mii de vieţi”, a spus Ciolacu.

VIDEO: 

Ajutor pentru fermieri

De asemenea, premierul a anunțat la debutul ședinței de Guvern că se adoptă astăzi ”noi soluții pentru susținerea producătorilor agricoli”.

Extinderea programului „Creditul fermierului”, ”unde acoperim parte de dobândă ce reprezintă ROBOR pe 3 luni”, a fost anunțată de premier. De asemenea, Ciolacu a mai transmis că se majorează bugetul programului cu 400 de milioane de lei și că vor fi în jur de 7500 de beneficiari.

Citește în continuare aici: Ce se întâmplă cu programul „Creditul fermierului”. Premierul Ciolacu a anunțat decizia - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel