Data actualizării:
Data publicării:

Noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programului Rabla Plus au fost publicate pe site-ul AFM

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Au fost publicate noi liste cu dosare aprobate.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat noi liste cu dosare aprobate pe site-ul www.afm.ro în urma ședinței comitetului de Avizare din 02 octombrie 2024.

În cadrul “Programului Rabla Plus” au fost publicate noi liste care conțin 298 dosare aprobate pentru 979 ecotichete dintre care 189 electrice hibride, 776 pur electrice și 14 motociclete electrice în valoare de 22.427.000 lei.

Listele dosarelor aprobate în cadrul acestui program sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea aferentă Programului Rabla Plus.

Persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul programului, iar persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare, în limita sumelor alocate.

Câți bani se dau

Cea de-a III-a etapă de înscrieri în cadrul Programului Rabla Plus pentru persoane fizice se încheie pe 25 noiembrie 2024.

În cadrul Programului Rabla Plus, solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Valoarea ajutorului acordat: Cuantumul ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, este de:

25.500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta;

13.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO_2/km în sistem WLTP;

13.000 lei pentru achiziţionarea unei motociclete electrice.

Ecotichetul se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depășește suma de 70.000 euro, cu TVA inclus.

Instituțiile publice și unitățile administrativ-teritoriale beneficiază de ecotichet în cuantum de 120.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat.

Condiţii de acordare a ecotichetului pentru persoane fizice:

 are domiciliul sau reședința în România

 are îndeplinite obligațiile de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și bugetul local

 s-a înscris la un producător validat în vederea achiziționării unui autovehicul nou, obținând nota de înscriere

 a predat autovehiculul uzat unui colector autorizat  a radiat din evidența circulației autovehiculul uzat

 a prezentat producătorului validat informații privind distrugerea și radierea din evidența circulației a autovehiculului uzat

 achiziționează autovehiculul nou de la producătorul validat care a eliberat nota de înscriere

Condiţii de acordare a ecotichetului persoanelor juridice, de drept public sau privat cu sediul in România:

 unitatea administrativ-teritorială, inclusiv subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului

 unitatea sau instituția de învățământ, de stat ori privată

 instituția publică, inclusiv institutul de cercetare-dezvoltare înființat ca instituție publică, precum și instituția din sistemul de apărare, ordine publică ți siguranță națională

 organizația neguvernamentală

 unitatea aparținând unui cult religios recunoscut în România

 operatorul economic, inclusiv institutul de cercetare-dezvoltare care își desfășoară activitatea în regim economic

 societatea profesională de avocați cu răspundere limitată

 unitățile medico-sanitare 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel