Noi interdicții UE: Recipientele cu șampon și gel de duș vor disparea din hoteluri
Interdicția este prevăzută de dispoziția UE privind reutilizarea ambalajelor.
Restaurantele și barurile europene vor trebui să-și ia rămas bun de la pliculețe cu zahăr și îndulcitori. Și sticlele de 50 ml de șampon și gel de duș vor disparea din hoteluri. Acest lucru este prevăzut de regulamentul privind ambalajele propus de Comisia Europeană cu scopul de a reduce deșeurile de plastic și alte materiale poluante. Legea, aflată acum în examinare de guvernele naționale și de Parlamentul European, a declanșat deja furia sectorului de ambalaje.
”Pentru a aborda problema ambalajelor în mod evident inutile, unele forme de ambalare vor fi interzise, precum ambalajele de unică folosință pentru alimente și băuturi consumate în restaurante și cafenele, ambalajele de unică folosință pentru fructe și legume, sticle în miniatură pentru șampon și alte produse din hoteluri”, se arată în nota de prezentare a prevederii UE, potrivit Europa Today.
De asemenea, vizate de text sunt ”ambalajele de unică folosință pentru fructe și legume proaspete” cu o greutate mai mică de 1,5 kg.
Dacă va fi aprobată, legea va interzice și ”ambalajele de unică folosință pentru alimente și băuturi care sunt consumate în spațiile din sectorul Horeca, care includ toate zonele de catering.
În sfârșit, ”la adoptarea acestor acte delegate, Comisia va lua în considerare potențialul restricțiilor privind utilizarea unor formate de ambalaje specifice pentru a reduce deșeurile de ambalaje generate, asigurând în același timp un impact general pozitiv asupra mediului și ținând cont de disponibilitatea alternativelor de ambalare care îndeplinesc cerințele stabilite în legislația aplicabilă ambalajelor sensibile de contact, precum și capacitatea acestora de a preveni contaminarea microbiologică a produsului ambalat”, se mai arată în textul dispoziției.
Citește și:
Pungile bio - Noul stil al afacerii tale
Punga noastră ecologică ar putea fi cel mai bun mod de a vă promova afacerea. Utilizarea pungilor biodegradabile devine din ce în ce mai populară, deoarece tot mai mulți consumatori sunt dispuși să cumpere produse care nu afectează negativ mediul. Aceste pungi sunt produse din resurse regenerabile, cum ar fi uleiurile vegetale și amidonul, și sunt 100% biodegradabile. Pungile biodegradabile diferă de alte tipuri de pungi de plastic de unică folosință prin faptul că sunt fabricate în întregime din materiale vegetale și sunt returnate în natură odată ce viața lor utilă a ajuns la final.
Cum să vă promovați afacerea cu pungi biodegradabile
Pungile biodegradabile sunt o alternativă ecologică la pungile tradiționale din plastic. Acestea sunt fabricate din hârtie reciclată și alte materiale și pot fi folosite pentru expedierea sau depozitarea bunurilor. Pungile biodegradabile sunt o modalitate excelentă de a vă promova afacerea cu ajutorul unor ambalaje ecologice.
Beneficiile pungilor biodegradabile
Pungile biodegradabile sunt durabile și ecologice, deoarece pot fi compostate sau reciclate. Dacă aveți un număr mare de pungi biodegradabile, le puteți recicla la instalația de reciclare locală. La fabricarea fiecărei pungi se folosește o cantitate mică de material biodegradabil, astfel încât există puține deșeuri asociate cu produsul. De asemenea, aceste pungi ajută la reducerea utilizarii depozitelor de deșeuri, deoarece nu ocupă spațiu în depozitele de deșeuri după ce au fost folosite pentru transport sau depozitare.
Cum să vă promovați afacerea cu ajutorul pungilor biodegradabile
Pungile biodegradabile au multe utilizări dincolo de ambalarea articolelor în scopul expedierii sau depozitării. Le puteți folosi ca daruri la târguri și conferințe sau chiar le puteți oferi ca mostre la anumite achiziții. Aceste pungi plastic personalizate sunt instrumente promoționale excelente, deoarece vă aduc numele mărcii dvs. în fața potențialilor clienți, oferind în același timp avantajul suplimentar de a contribui la reducerea deșeurilor produse de pungile de plastic de unică folosință.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News