Noi informații despre tragedia din Timișoara. Ce nu s-a știut până acum
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Fotografie ilustrativă
Fotografie ilustrativă
În urma deratizării dintr-un bloc din Timișoara, doi copii, unul de 10 zile, altul de 3 ani, au murit. A treia victimă este o femeie de 29 de ani. În spital, în acest moment, se află 12 copii, care sunt monitorizați și au o evoluție favorabilă. Alte 8 persoane sunt internate și au o stare stabilă. 

Se pare, potrivit unor informații din Timișoara, că substanța folosită pentru deratizare sau dezinsecție a fost neconformă, în sensul în care conținutul recipientelor nu ar fi corespuns cu eticheta lor, ci ar fi fost fosfură de aluminiu-  un pesticid ieftin și extrem de periculos. Produsul industrial conținut de respectivele recipiente ar fi fost unul cu o toxicitate mai ridicată, conform informațiilor locale, decât ar fi fost normal pentru această operațiune, în interior. Se pare că toți locatarii blocului au fost afectați, iar proporția a depins atât de categoria de risc (copii, în special), cât și de expunerea îndelungată. 

Conform surselor citate, se pare că este vorba de un bloc în care sunt și camere nelocuite, fiind vorba de un bloc de garsoniere, cu un confort redus, iar deratizarea s-ar fi făcut tocmai în acele camere.

Substanțele omologate în UE, care pot fi distribuite pe piața românească, devin toxice la concentrații foarte mari. Concentrația toxică e imposibil de atins în astfel de cazuri. Muncitorii care lucrează cu aceste substanțe se pot intoxica, inhalând doze mici, dar poartă mască, ceea ce îi protejează. Problema se ridică în ceea ce privește achiziția, locul achiziției, legalitatea ei, ca produsele să corespundă atât cu factura, cât și cu conținutul, conform ambalajului. 

Manipularea substanțelor folosite în cazurile de deratizare și dezinsecție trebuie manipulate în condiții extrem de stricte. Sunt depozitate în anumite condiții de temperatură, umiditate, recipientele trebuie securizate - în ceea ce privește modul de închidere. 

În final, se pare că există probabilitatea ca să fi fost achiziționat un produs cu o etichetă care nu ar corespunde cu conținutul, precum și suspiciuni asupra modului de depozitate și manevrare a respectivelor substanțe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel