Noi incidente la granița dintre Polonia și Belarus. Migranții au aruncat cu pietre în polițiștii de frontieră / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Polițiștii de frontieră polonezi s-au confruntat cu noi problema la granița țării cu Belarus, acolo unde migranții blocați la frontieră au aruncat cu pietre.

Noi incidente la granița dintre Belarus și Polonia. Aproximativ 30 de imigranți au tăiat gardul de sârmă ghimpată și au traversat ilegal frontiera. Refugiații, originari din Turcia, Egipt și Yemen, s-au luat la harță cu polițiştii de frontieră polonezi și au aruncat cu pietre în oamenii legii. Într-un final, toți au fost reținuți.

Potrivit autorităților de la Varșovia, imigranții au fost ajutați de serviciile de securitate de la Minsk să treacă granița. Frontiera dintre Belarus și Polonia a fost în atenția întregii lumi în toamna anului trecut, după ce mii de refugiați s-au adunat acolo și au încercat să ajungă în UE.

Comunitatea internațională a acuzat atunci regimul Lukașenko de faptul că ar încerca astfel să se răzbune pe Europa pentru sancțiunile impuse Minskului după deturnarea avionului în care se afla jurnalistul Roman Protasevici, un opozant al regimului, potrivit Publika.

Papa Francisc a donat 100.000 de euro pentru migranţii blocaţi la frontiera dintre Polonia şi Belarus

Papa Francisc a donat 100.000 de euro pentru migranţii blocaţi la frontiera dintre Polonia şi Belarus, a anunţat marţi Vaticanul, potrivit AFP.

"Sfântul Părinte a decis să trimită o contribuţie de 100.000 de euro pentru a ajuta grupurile de migranţi blocaţi între Polonia şi Belarus", a precizat într-un comunicat Departamentul pentru Serviciul Dezvoltării Umane Integrale, organism al Sfântului Scaun însărcinat în special cu refugiaţii.

Donaţia urmăreşte de asemenea să ajute organizaţia neguvernamentală catolică Caritas Polonia "să facă faţă urgenţei migratorii la frontiera dintre cele două ţări", a adăugat Vaticanul.

Începând de vara trecută, mii de migranţi, originari în principal din Orientul Mijlociu şi în special din Irak, au trecut sau au încercat să treacă, dinspre Belarus, frontiera de Est a Uniunii Europene, în Letonia, Lituania sau Polonia.

Papa Francisc, care face deseori donaţii umanitare, a făcut din apărarea migranţilor şi a solicitanţilor de azil o prioritate a pontificatului său, înmulţindu-şi apelurile adresate liderilor europeni de a-i primi, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel