Noi INCENDII în Grecia. Se acționează cu autospeciale, avioane și elicoptere. Alertă de evacuare/ VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto incendiu Grecia, 14 august, captură video
foto incendiu Grecia, 14 august, captură video
Sunt noi incendii în Grecia, deja distrusă de flăcări. 

Noi incendii au izbucnit în Grecia, în Corintul antic, în Evia Centrală, scriu jurnaliștii greci. Continuă incendiile și-n Olympia antică. Pompierii luptă pentru a stăpâni flăcările. 

Un nou incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază în Corintul Antic, conform sursei citate. Pompierii acționează atât de la sol, cât și din aer. Noul incendiu din Corintul Antic arde pe terenuri agroforestiere din zona Fanaria, conform pompierilor. Sunt 24 de pompieri care operează de la sol, cu 11 autospeciale. Din aer, aruncă apă cinci avioane și două elicoptere. Agenția de Protecție Civilă a transmis o alertă pentru locuitorii comunității Solomos să evacueze și să se îndrepte spre Chiliomodi.

În Olympia antică, acționează grupuri mari de pompieri, întăriți de pompierii din Mecanismul european de protecție civilă. Se acționează și-n peninsula Mani în continuare, unde forțe terestre ale Brigăzii de Pompieri previn reaprinderea incendiilor abia stinse. În Peloponez, mai precis în Dryalia (Laconia), ridică îngrijorări incendiul izbucnit vineri după-amiaza, parțial stins. 

DEZASTRU în Evia

În Petries, din Evia, a izbucnit un nou incendiu, iar pericolul este mare în zonă, vântul fiind foarte puternic, ceea ce îngreunează eforturile pompierilor și ale localnicilor. La ora publicării știrii în presa din Grecia, erau 24 de pompieri la fața locului, cu 12 autospeciale de intervenție. Operau și două avioane de stingere și un elicopter. 

Este a 12-a zi consecutivă în care idilica insulă Evia este distrusă de flăcări, în cea mai mare catastrofă de mediu din istoria Greciei. Gradul în care a fost distrusă Evia este uriaș. Aproape toată zona de nord a fost devastată de incendii. Localitățile au fost evacuate. Primarul din Istiaia – Aidipsos, Giannis Kontzias, a spus pentru Greek Reporter, într-un interviu: ”copiii noștri nu vor vedea niciodată mediul și pământul nostru în același mod în care noi l-am văzut”. 

Persoane suspectate de incendiere au fost aduse în fața anchetatorilor din Grecia în ultimele zile. Se pare că sunt dovezi că mai multe incendii au fost puse intenționat. Ar fi fost găsite, în timpul investigațiilor, containere de combustibil, canistre de gaz, chibrituri, brichete, chiar și lupe pe ramuri uscate din păduri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel