România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 09 iul, 08:34
Noi imagini satelitare arată activități nucleare suspecte în Coreea de Nord
Foto cu caracter ilustrativ
Mai mulți experți au analizat noi imagini satelitare. Ei au descoperit în Coreea de Nord instalații nucleare suspecte, nedeclarate de autorități. 

Noile imagini din satelit obținute de CNN arată activitatea recentă de la o instalație nord-coreeană, nedeclarată anterior, pe care cercetătorii o suspectează că este folosită pentru construirea focoaselor nucleare.

Imaginile, surprinse de Planet Labs și analizate de experți de la Institutul de Studii Internaționale Middlebury, indică faptul că instalația, care se află în satul Wollo-ri, în apropierea capitalei țării, Pyongyang și care nu a fost dezvăluită anterior publicului, se crede că este legată de programul nuclear al Coreei de Nord și rămâne activ.

"Are toate semnăturile unei instalații nucleare din Coreea de Nord - perimetru de securitate, locuințe la fața locului, clădiri pentru vizite de conducere nepublicate și o instalație subterană. Și se află chiar lângă o fabrică de apă îmbuteliată care nu are niciuna din aceste caracteristici", a spus Jeffrey Lewis, profesor la Middlebury Institute of International Studies, care este specializat în informații open-source.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro