Noi filmări cu una dintre femeile implicate în incidentul de la Mănăstirea Vlădiceni. Provocări la adresa părintelui Calistrat / Drept la replică din partea femeii / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook Părintele Calistrat
Foto: Facebook Părintele Calistrat
Una dintre femeile implicate în incidentul cu părintele Calistrat a fost filmată când înregistra ceea ce se întâmpla în Mănăstirea Vlădiceni.

Update: Drept la replică din partea femeii implicată în incidentul de la Mănăstirea Vlădiceni

Femeia implicată în incidentul de la Mănăstirea Vlădiceni a transmis un drept la replică, după ce în mediul online au apărut și alte filmări în care aceasta îl provoca pe părintele Calistrat ori filma în biserică.

„Vă transmitem un drept la replica raportat la înregistrarea video data publicității de pr. Ionuț Hrisostom Turtoi, mâna dreaptă a pr. Calistrat Chifan, înregistrare care conține imaginea explicită a persoanei vizate si care a fost publicată în cadrul campaniei de denigrare a victimelor unor infracțiuni grave comise de obștea Calistrat, în frunte cu acesta.

Încercarea de transformare in percepția publicului larg a victimelor in agresori are ca scop denaturarea cursului anchetelor care se află în desfășurare si denigrarea victimelor in fata opiniei publice. Deși în incinta paraclisului Mănăstirii Vlădiceni ori in curtea acestui așezământ monahal s.a filmat dintotdeauna, chiar la îndemnul si exemplul pr. Calistrat Chifan, ale cărui vorbe de duh sunt propagate în mediul online cu viteza luminii, doar noi am fost vizate de o asemenea interdicție pentru simplul fapt ca am surprins lucruri smințitoare in acest spațiu.

Chiar preotul menționat mai sus, care a filmat și a dat publicității in cursul zilei de ieri acea înregistrare, a fost surprins în ipostaze deloc liniștitoare pentru orice credincios veritabil, care are o anumită percepție despre comportamentul unui monah.

Noi nu am dorit să intrăm în acest circ mediatic si sa publicăm motivele unor anumite utilizări ale telefonului mobil in Mănăstire, dar ne vedem nevoite să facem acest lucru pentru că s.a ajuns la un adevărat linșaj mediatic împotriva noastră, la acuzații si catalogări josnice, pe care presa si ucenicii pr. Calistrat le.au distribuit în mod constant fără să ne fie cerută opinia si fără a ne fi respectat dreptul la imagine. Justiția se face în instanță și nu în presă, prejudiciile de imagine create atrăgând răspunderea celor care fac afirmații calomnioase și denaturate“, a transmis femeia.

Știre inițială

O nouă filmare a apărut în cazul incidentului în care a fost implicat părintele Calistrat. Un călugăr de la mânăstirea Vlădiceni o filmează pe una dintre surori în momentul în care aceasta folosește un telefon în biserică. Deși acest lucru este strict interzis, potrivit regulilor interne, femeia filmează fără jenă de minute bune.

Pe filmare se aude cum călugărul îi atrage atenția asupra acestui lucru, dar femeii pare că nu îi pasă. Călugărul îi atrage atenția acesteia că se află într-o biserică și că se bagă în față la mărturisit, în fața unor femei care au copil în brațe. Acesteia nici măcar nu îi pasă că a sărit rândul și continuă să filmeze, conform BZI.

@kardon234 ♬ sunet original - kardon

Vă aducem aminte că recent o altă filmare a apărut, filmare în care aceeași femeie nu îl lasă pe părintele Calistrat să mărturisească oamenii. Femeia filmează, iar în momentul în care o vârstnică intervine pentru a-i spune tinerei că nu este normal ce face, aceasta devine recalcitrantă.

Arhiepiscopia Iașilor: Părintele Calistrat Chifan a fost oprit de la slujirea celor sfinte

Arhiepiscopia Iașilor a făcut anunțul, luni,, prin intermediul purtătorului de cuvânt.

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. 

Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a transmis preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor. 

Potrivit unui comunicat al polițiștilor, la data de 9 noiembrie, polițiștii Secției nr.5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie despre faptul că atât ea, cât și sora ei au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurile legale, se precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel