Data actualizării:
Data publicării:

Noi documente arată amploarea trădării lui Putin. Generalul Surovikin și peste 30 de înalți oficiali militari și din servicii, legături strânse cu Wagner

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Generalul rus Serghei Surovikin era membru VIP al Grupului de mercenari Wagner.

Documente publicate exclusiv de CNN sugerează că generalul rus Serghei Surovikin era un membru VIP secret al Grupului de mercenari Wagner. Acestea au fost obținute de Centrul de Dosare de Investigații din Rusia și arată că Surovikin avea un număr personal de înregistrare la Wagner. Surovikin apare împreună cu cel puțin 30 de alți oficiali înalți din armata și informațiile ruse, despre care Centrul de dosare a spus că sunt și membri VIP Wagner.

Surovikin nu a mai fost văzut în public de sâmbăta trecută, când a publicat un videoclip în care îl roagă pe șeful Wagner, Evgheni Prigojin, să-și oprească insurecția. De atunci, locul în care se află a rămas necunoscut.

Surovikin este un comandant al Forțelor Aeriene Ruse și a fost supranumit „Generalul Armaghedon” pentru tacticile sale nemiloase de a bombarda orașele din Siria. Nu este clar ce presupune calitatea de membru VIP al Wagner, inclusiv dacă există un beneficiu financiar. Grupul nu a făcut încă precizări în acest sens.

Era cunoscut faptul că Surovikin avea legături cu grupul de mercenari, dar noile documente ridică semne de întrebare cu privire la apropierea dintre înalții membri ai armatei ruse și cei din Wagner.

În timpul rebeliunii de scurtă durată a lui Prigojin, luptătorii Wagner au reușit să preia orașul Rostov-pe-Don, din sudul Rusiei, fără a se confrunta cu o rezistență din partea armatei Federației Ruse.

CITEȘTE ȘI      -      Cristian Barbu explică dispariția ”generalului Armageddon”. "S-a pus în funcțiune prinderea trădătorilor și pedepsirea lor"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel