Data actualizării:
Data publicării:

Noi discuții, un nou blocaj în coaliția PSD - PNL. Astăzi, Guvernul n-a mai intrat în ședință/ Întâlnire Ciucă - Ciolacu la Victoria

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea
Negocierile în coaliția de guvernare, cu mize mari, nu par a duce nicăieri. Scenariul din București, unde coaliția nu a ajuns la un numitor comun privind candidatul la Primăria Capitalei, se repetă la nivel de prezidențiale. Și încă nu vorbim despre candidat. 

UPDATE: Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a venit, joi, la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, conform Agerpres. 

Discuțiile se poartă pe data alegerilor prezidențiale. PSD le vrea în septembrie, așa cum susține că s-a înțeles cu PNL. Liberalii le vor odată cu parlamentarele, în decembrie. Președintele Klaus Iohannis declara, în urmă cu o zi, că pot fi oricând organizate în ”septembrie, octombrie sau noiembrie”. În coaliția de guvernare, este ceață, una care a cuprins și Guvernul care a reprogramat ședința de astăzi. 

Miercuri seară au fost negocieri PSD - PNL cu privire la data alegerilor prezidențiale. Fără rezultat, însă. PNL vrea alegeri prezidențiale în noiembrie sau decembrie. Se vorbea despre o candidatură tandem în coaliție. Însă, atât PNL, cât și PSD au anunțat că vor avea propriul candidat. Astfel, candidatura președinte-premier a picat dinainte de negocieri. Surse de la vârful PSD erau convinse cu mult timp în urmă că PNL va merge cu Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale, chiar din perioada în care aveau candidat comun la Capitală. Acum, liberalii afirmă că nu vor să blocheze școlile cu primul tur al prezidențialelor. Ei mai consideră că nu pot face campanie în august, perioadă de caniculă și concedii. 

PSD are argumentul unei înțelegeri deja existente. Social-democrații consideră că decizia a fost deja luată, fiind acceptată inclusiv de liberali. 

Astfel, că miercuri seară nu s-a ajuns la nimic. Urmează o nouă rundă de negocieri, nu se știe când. Astăzi, Executivul a anunțat că nu mai are ședință la ora 10:00, urmând a fi reprogramată. Conform informațiilor, data limită pentru adoptarea Hotărârii de Guvern cu privire la organizarea alegerilor prezidențiale ar fi 2 iulie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel