Data publicării:

Noi bombardamente în Zaporojie. O persoană a murit și alte nouă au fost rănite

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Cel puțin o persoană și-a pierdut viața și alte nouă au fost rănite, în urma unui nou atac al forțelor rusești asupra unui imobil din orașul Zaporojie.

Zaporojie fusese deja ținta unui alt atac rusesc cu o zi înainte. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a adus la cunoștința publicului că, în urma impactului unei rachete, o clădire civilă a fost cuprinsă de flăcări, iar o persoană și-a pierdut viața, scrie Agerpres, citând AFP.

Președintele a făcut această declarație prin intermediul platformei Telegram și a atașat un videoclip care prezintă o mașină în flăcări, aflată în apropierea hotelului Reikartz din Zaporojie.

Anatoli Kurtiev, liderul consiliului municipal al orașului Zaporojie, a subliniat că atacul a avut ca rezultat rănirea a nouă persoane și a provocat avarierea a cel puțin patru clădiri.

Președintele Zelenski a mai adăugat că orașul este ținta zilnică a bombardamentelor rusești. Într-un incident anterioar, care a avut loc miercuri, un alt atac al forțelor rusești a dus la decesul a două persoane și rănirea altor șapte, în aceeași localitate, situată la câteva zeci de kilometri de linia frontului.

Zelenski amenință că va distruge flota rusă din Marea Neagră: Vor rămâne cu zero nave, zero!

Zilele trecute, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că va riposta împotriva oricăror atacuri rusești asupra teritoriului ucrainean de la Marea Neagră. El a declarat că Ucraina „va face același lucru” ca Rusia, conform Sky News.

"Dacă Rusia va continua să domine Marea Neagră, în afara teritoriului său, blocându-ne sau continuând să tragă în noi, lansând rachete în porturile noastre, Ucraina va face același lucru”, a spus Zelenski.

Ucraina a lansat considerabil mai puține atacuri pe teritoriul Rusiei, dar și-a revendicat responsabilitatea pentru două atacuri asupra navelor din porturile rusești săptămâna trecută. Un atac asupra unei nave a flotei Mării Negre ancorată la Novorossisk a fost primul atac al Ucrainei de acest gen.

"Nu avem atât de multe nave. Dar ar trebui să înțeleagă clar că până la sfârșitul războiului vor rămâne cu zero nave, zero”, a mai spus Zelenski.

El a mai cerut Moscovei să nu mai tragă cu rachete și drone în porturile ucrainene.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel