Noi ajutoare de stat pentru antreprenori şi agricultori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
În cadrul şedinţei de joi, Executivul a aprobat plata mai multor ajutoare de stat pentru antreprenori și agricultori.

"Guvernul continuă să asigure resurse financiare pentru plata ajutoarelor de stat destinate susţinerii antreprenorilor. În acest sens, suma de 300 de milioane de lei, credite bugetare, va fi alocată pentru (...) luna iulie", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, se vor oferi ajutoare de stat pentru a stimula investiţiile care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă. De asemenea, se vor oferi cu scopul de a stimula investiţii cu impact major în economie, finanţarea unor programe de garantare în domenii prioritare pentru economia românească - schema de ajutor de stat IMM Invest PLUS, alături de componentele sale.

Măsuri cu privire la compensarea creșterii accizei la motorină

Mihai Constantin a mai spus că Executivul a luat măsuri şi cu privire la compensarea creşterii accizei la motorină folosită drept combustibil pentru motor. "Compensarea creşterii accizei la motorina utilizată drept combustibil pentru motor este schema de ajutor de stat instituită în luna februarie, anul acesta, după consultări cu sectorul transportatorilor, şi pentru care au fost depuse aproximativ 1.600 de cereri de compensare, cu o valoare estimată de 15 milioane de euro. În prezent, transportatorii primesc 13 bani pentru fiecare litru de motorină şi vreau să punctez că această sumă astăzi, prin decizia Executivului, a crescut la 20 de bani pe litru, pentru a compensa majorarea accizei aplicată începând cu data de 1 iulie", a zis Mihai Constantin.

182 de milioane de lei alocate cultivatorilor de tomate

"Sectorul agricol va beneficia, de asemenea, de susţinere pentru plata sprijinului de care beneficiază cultivatorii de tomate. Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Agriculturii cu 182 de milioane de lei şi, în consecinţă, aproximativ 25.000 de agricultori primesc bani de la Guvern, prin Programul tomata, în continuare", a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Citește și - Guvernul a aprobat ajutoare de urgență, în valoare de aproximativ 8,5 milioane de lei, pentru Fâșia Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel