Noi acorduri colective, semnate de sindicatele din sistemul poliției penitenciare și Ministerul Justiției
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Acorduri colective privind raporturile de serviciu au fost semnate între Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și cele patru organizații sindicale reprezentative din sistemul poliției penitenciare.

Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și cele patru organizații sindicale reprezentative din sistemul poliției penitenciare  – Federația PUBLISIND, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Federația Polițiștilor de Penitenciare – au semnat marți, 14 iunie 2022, un nou Acord Colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unități – poliția penitenciară, precum și un nou Acord privind transparența decizională și dialogul în poliția penitenciară.

Conținutul acestor documente, în acord cu prevederile Legii nr. 145/2019 privind Statutul polițiștilor de penitenciare, a fost negociat cu accent pe îmbunătățirea condițiilor de muncă, sănătatea și securitatea în muncă, precum și perfecționarea profesională a polițiștilor de penitenciare, potrivit Ministerului Justiției. Cele două acorduri au o valabilitate de 24 de luni.

Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor consolidează, astfel, colaborarea și deschiderea spre un dialog constructiv cu organizațiile sindicale, scopul final fiind ca sistemul penitenciar din România să fie pus, printr-un efort comun, în acord cu standardele și principiile europene aplicabile mediului carceral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel