Noaptea minții! Polițiștii locali din Bacău solicită sporuri pentru că fac „febră musculară” la degete din cauza tastaturii și stau prea mult pe scaune
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Noaptea minții! Polițiștii locali din Bacău solicită spor pentru că fac „febră musculară” la degete din cauza tastaturii și că stau prea mult pe scaune - Foto Pexels
Noaptea minții! Polițiștii locali din Bacău solicită spor pentru că fac „febră musculară” la degete din cauza tastaturii și că stau prea mult pe scaune - Foto Pexels
Conducerea Poliției Locale Bacău solicită Primăriei Bacău să acorde angajaților instituției spor pentru condiții vătămătoare de muncă. Conform medicilor DSP care au stabilit condițiile de muncă ale polițiștilor locali, ar fi vorba, printre altele de „febră musculară” pentru că scriu prea mult la tastatură și că stau prea mult în poziția șezut.

Alăturat cererii, conducerea Poliția Locală Bacău a atașat o serie de buletine de determinare prin expertizare a locului de muncă emise de Direcția de Sănătate Publică Bacău. Acestea au fost făcute pentru sediul central al instituției, dar și pentru diverse compartimente.

Buletinele emise de DSP Bacău atrag atenția însă prin modul în care au fost efectuate. Acestea par, pe alocuri, lipsite de orice logică.

De exemplu, pentru „secția șofer autovehicule – autospeciale” din cadrul Poliției Locale, buletinul precizează că angajații, deci șoferii, sunt expuși riscului „toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare” sau că sunt supuși riscului de îmbolnăvire „în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni”. Toate acestea nu par a avea de-a face cu activitatea unui șofer, scrie Ziarul de Bacău.

Polițiștii fac „febră musculară” de la tastatură

De asemenea, în cadrul buletinului ce vizează intituția, se arată că polițiștii locali sunt expuși mai multor riscuri de îmbolnăvire.

Conform DSP Bacău aceștia prezintă un „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC„. Mai direct spus, fac febră musculară de la tastat la calculator.

Totodată, angajații Poliției Locale pot fi afectați de poziția șezut, pe care, se pare, o practică prea des.

Toate aceste buletine vin în sprijinul solicitării de a li se acorda sporuri. Conducerea Poliției Locale susține că ar fi vorba despre un „bonus” de cinci zile de concediu în plus pe an, pentru condițiile grele de muncă.

DSP va verifica din nou buletinele

DSP Bacău a venit cu un punct de vedere cu privire la corectitudinea buletinelor emise, având în vedere că șoferii Poliției Locale sunt trecuți în dreptul riscurilor privind studierea dosarelor.

Directoarea Mihaela Arim a precizat că nu poate răspunde de corectitudinea observațiilor din buletine, însă va atrage atenția ca documentele sa fie reverificate.

„Responsabilitatea aparține medicului care a întocmit actele și echipei dumnealui. Voi vorbi cu cei implicați să verifice din nou aceste documente să vedem dacă nu s-a comis vreo greșeală. Știți, cine muncește mai și greșește”, a declarat Mihaela Arim pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel