Niţă, fost ministru: ”Am stat degeaba în închisoare. Amnistia ar fi bună”
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Constantin Niţă, fost ministru al Energiei, a fost luni la Înalta Curte unde a introdus o contestaţie în anulare.

'Părerea mea este că am fost condamnat nevinovat, datorită unui dosar făcut la comandă. Prin urmare, cred că am stat absolut degeaba în puşcărie', a afirmat Niţă, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde fostul ministru a introdus o contestaţie în anulare. În opinia acestuia, Curtea Constituţională a procedat corect în cazul deciziei privind nelegalitatea constituirii completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

Fostul ministru a mai spus că este 'foarte corect' anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind emiterea unei ordonanţe de urgenţă, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate să poată depune contestaţii în anulare.

Citește și: Încă o lovitură pentru Lazăr. Toader: "O nouă direcție independentă"

Reabilitarea imaginii

Întrebat de jurnalişti dacă ar fi utile amnistia şi graţierea, Niţă a răspuns: 'Nu ştiu dacă amnistia este o variantă, dar, după opinia mea, amnistia ar fi bună şi pentru cei care au suferit anumite abuzuri din partea instituţiilor, dar şi pentru instituţii pentru a-şi reabilita imaginea faţă de abuzurile pe care le-au făcut'.

Pe 19 decembrie 2018, fostul ministru Constantin Niţă a fost eliberat din închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus suspendarea executării pedepsei sale. Decizia a fost luată în baza hotărârii Curţii Constituţionale privind nelegalitatea constituirii completurilor de cinci de la ICCJ. Niţă avea de executat o condamnare de 4 ani, primită în iunie 2018, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Niţă i-a solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia, UTI, cu Primăria Iaşi. Niţă ar fi intermediat o întâlnire între Urdăreanu şi fostul primar Gheorghe Nichita în schimbul unui comision de 5% din valoarea contractului.

Citește și: OUG amnistie și grațiere. Dăncilă: Accept doar dacă e asumat de Toader

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel