Niţă, fost ministru: ”Am stat degeaba în închisoare. Amnistia ar fi bună”
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 21 ian 2019, 12:51
WhatsApp
Constantin Niţă, fost ministru al Energiei, a fost luni la Înalta Curte unde a introdus o contestaţie în anulare.

'Părerea mea este că am fost condamnat nevinovat, datorită unui dosar făcut la comandă. Prin urmare, cred că am stat absolut degeaba în puşcărie', a afirmat Niţă, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde fostul ministru a introdus o contestaţie în anulare. În opinia acestuia, Curtea Constituţională a procedat corect în cazul deciziei privind nelegalitatea constituirii completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

Fostul ministru a mai spus că este 'foarte corect' anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind emiterea unei ordonanţe de urgenţă, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate să poată depune contestaţii în anulare.

Citește și: Încă o lovitură pentru Lazăr. Toader: "O nouă direcție independentă"

Reabilitarea imaginii

Întrebat de jurnalişti dacă ar fi utile amnistia şi graţierea, Niţă a răspuns: 'Nu ştiu dacă amnistia este o variantă, dar, după opinia mea, amnistia ar fi bună şi pentru cei care au suferit anumite abuzuri din partea instituţiilor, dar şi pentru instituţii pentru a-şi reabilita imaginea faţă de abuzurile pe care le-au făcut'.

Pe 19 decembrie 2018, fostul ministru Constantin Niţă a fost eliberat din închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus suspendarea executării pedepsei sale. Decizia a fost luată în baza hotărârii Curţii Constituţionale privind nelegalitatea constituirii completurilor de cinci de la ICCJ. Niţă avea de executat o condamnare de 4 ani, primită în iunie 2018, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Niţă i-a solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia, UTI, cu Primăria Iaşi. Niţă ar fi intermediat o întâlnire între Urdăreanu şi fostul primar Gheorghe Nichita în schimbul unui comision de 5% din valoarea contractului.

Citește și: OUG amnistie și grațiere. Dăncilă: Accept doar dacă e asumat de Toader

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?