Urmărește emisiunea live
Ninsori şi viscol în mai multe zone ale ţării. Update: DN 67C (Novaci - Rânca) a fost închis - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ninge viscolit în mai multe zone ale ţării, luni seara. 

Update: Autoritățile au închis drumul spre Rânca din cauza viscolului puternic. Interdicția de trecere este valabilă până marți dimineața. Vântul și ninsoarea au dat peste cap și traficul pe Valea Prahovei. DN 67C între Novaci și Rânca a fost închis până marți dimineața.

„Din cauza condițiilor meteo, viscol ce duce la scăderea vizibilității fapt ce poate cauza probleme participanților la trafic, DN 67C, între Novaci și Rânca se închide începând cu ora 21.30 până în data de 18 01.2022, ora 9.00”, a anunțat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției de Drumuri Târgu Jiu.

Probleme din cauza viscolului sunt și în alte zone ale țării, inclusiv pe Valea Prahovei.

De aceea, șoferii sunt sfătuiți să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să-și asigure rezerve de combustibil, să aibă funcționale sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire și să evite manevrele riscante pentru a reduce riscul de derapare, transmite Mediafax.

Ştirea iniţială: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prezintă informaţii din mai multe judeţe: "Pe mai multe sectoare de drum național se înregistrează viscol puternic. Utilajele de deszapezire intervin în permanență pentru a menține circulația rutieră deschisă.

Dacă situația se agravează și sunt puși în pericol participanții la trafic, vom fi nevoiți să închidem sectoarele de drum în cauză până când trec fenomenele meteo și circulația se poate relua în siguranță", transmit drumarii.

***

"Ninge viscolit în zona de munte a județului Suceava. Echipele Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc acționează cu lamă și material antiderapant pentru asigurarea circulației. Reamintim, zona montană înaltă a județelor Suceava și Neamț se află sub atenționare Cod portocaliu de intensificări ale vântului și ninsoare viscolită, cu scăderea vizibilității. Circulați cu atenție! imagini preluate în această după-amiază de pe DN 18, Șesuri - Cârlibaba, județul Suceava", transmite şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi. 

***

"Utilajele DRDP Cluj acționează cu lamă și material antiderapant pe toate sectoarele de drum din administrare, unde este necesarImagini de pe DN 17, Pasul Tihuța, jud. Bistrița-Năsăud, DN 1C, jud. Maramureș și DN 75, jud. Alba Vă rugăm circulați cu atenție și adaptați viteza la condițiile meteo!", spun cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj.

Codul roșu de vânt puternic la munte pentru Caraş-Severin și Hunedoara, prelungit

Meteorologii au prelungit alerta Cod roșu de vânt puternic la altitudini de peste 1.800 de metri din județele Caraş-Severin și Hunedoara până la ora 23.00. Aproximativ 2.000 de locuitori din Caraș-Severin sunt fără curent din cauza viscolului.

Se anunță în continuare intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 140...145 km/h, zăpadă puternic troienită și vizibilitate redusă total. Potrivit ISU Caraș-Severin, aproximativ 2.000 de locuitori au rămas fără curent.

Este vorba despre oamenii din localitățile Bucova, Băuțar, Marga, Sadova, Sat Bătrîn și Submarginea. Totodată, traficul este blocat pe DN 68 (Oțelu Roșu - Hațeg) la Valea Bistrei, unde zăpada a ajuns la 20 de centimetri, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel