Ninsoare și viscol. Trenuri afectate. Informații de ULTIMĂ ORĂ
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
CFR: Circulație în condiții de iarnă. Trenuri afectate de defecțiuni apărute la locomotive / Foto Pexels
CFR: Circulație în condiții de iarnă. Trenuri afectate de defecțiuni apărute la locomotive / Foto Pexels
CFR SA anunță, vineri dimineață, că circulația feroviară se desfășoară în condiții de ninsoare și viscol pe toate magistralele din țară. Mai multe trenuri sunt afectate din cauza unor defecțiuni apărute la locomotive.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunță că traficul feroviar se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vânt, de până la 70 km/h, pe toate magistralele de cale ferată, circulația trenurilor fiind adaptată la condițiile meteo.

Pe raza Regionalei Timișoara se intervine în zona stației Petroșani, cu drezina pantograf, din cauza unui deranjament produs la linia de contact de ruperea pantografului trenului IR 1821.

„Personalul de intervenții acționează pentru remediere și repunerea sub tensiune a sistemului de alimentare cu energie electrică. Astfel, până la remedierea deranjamentului și repunerea sub tensiune a liniei de contact, trenurile IR 1821 și R 2706 staționează temporar în apropierea stației”, a transmis CFR SA.

De asemenea, pe raza Regionalei București, din cauza unei defecțiuni înregistrate la locomotiva trenului R 9304, pe firul II, între stațiile Zăvestreni - Vadul Lat, circulația feroviară se desfășoară doar pe firul I, până când operatorul național va retrage trenul defect de pe firul II.

Implicații în circulația trenurilor se vor înregistra și între Carei și General Avramescu, pe raza Regionala Cluj, unde trenul R 4082 a anunțat o defecțiune la locomotivă.

„Menționăm faptul că, personalul din cadrul comandamentelor de iarnă, operaționale la nivelul regionalelor de cale ferată, urmăresc în permanență evoluția vremii și condițiile de circulație, iar personalul de specialitate se află pe teren și verifică starea tehnică a liniilor și a macazelor pe secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidența Atenționării de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje, astfel încât să menținem operațional traficul pe toate magistralele”, a mai anunțat CFR SA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel