Ninge în România. Se circulă îngreunat, pe DN 7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea; două autotrenuri au derapat (Infotrafic)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotografie creată de Chris Peeters, de la Pexels
Fotografie creată de Chris Peeters, de la Pexels
Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, vineri dimineaţa, se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, pe DN 7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea, traficul desfăşurându-se alternativ pe raza localităţilor Morăreşti şi Valea Ursului, judeţul Argeş, din cauza a două autotrenuri care au derapat. 

Potrivit unui comunicat de presă, din cauza unei alunecări de teren, circulaţia rămâne închisă pe DN 57 Orşova - Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localităţii Cozla, judeţul Caraş-Severin. Traficul se desfăşoară deviat pe ruta Orşova - DN 6 - DN 57B - Oraviţa - DN 57 - Moldova Nouă.

Se circulă în condiţii de iarnă, cu strat subţire de zăpadă pe carosabil, în zona montană a judeţelor Argeş, Mehedinţi şi Prahova.

Sunt semnalate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare pe drumurile din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mureş, Prahova, Sibiu, Vâlcea, Vrancea. Precipitaţii sub formă de ninsoare sunt şi pe autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti, A1 Sibiu - Deva, A3 Bucureşti - Ploieşti, unde se acţionează cu material antiderapant, iar pe A2 Bucureşti - Constanţa plouă între kilometrii 10 şi 160, precizează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

'Pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave, le recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să îşi echipeze corespunzător autovehiculul.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare', transmite Poliţia.

Cod galben de ceaţă, burniţă şi polei în judeţele Botoşani şi Suceava, vineri dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri dimineaţa o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă, burniţă şi polei în judeţele Suceava şi Botoşani.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în zeci de localităţi din zona joasă a judeţului Suceava şi în judeţul Botoşani se va semnala local ceaţă, fenomen care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, asociată cu burniţă.

Aceasta va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea poleiului sau a gheţuşului. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel