Data actualizării:
Data publicării:

Ninel Peia, deputatul PSD care vrea monarhie: Insinuați că mă lăbărțez în două luntrii?

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
ninel peia
ninel peia

Marilena Rotaru, co-președinta Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, a dat publicității o scrisoare deschisă, după ce  parlamentarul Ninel Peia a propus un referendum pentru reintroducerea monarhiei constituționale. Deputatul PSD a trimis DCNews un răspuns la scrisoarea deschisă publicată de Marilena Rotaru.

Citește și: Marilena Rotaru, scrisoare deschisă pentru Ninel Peia, deputatul PSD care vrea monarhie

 

Iată replica trimisă redacției de deputatul PSD Ninel Peia:

Răspuns deschis Doamnei Marilena Rotaru

co-președinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei

Despre indicaţii şi indicii

Trebuie să mărturisesc că epistola dumneavoastra m-a surprins în aceeaşi măsura în care m-a şi bucurat, mai ales pentru că îmi permite, înainte de toate, să îmi exprim deosebitul respect pe care vi-l port, stimată doamnă. Revenind, în rândurile de mai jos, voi încerca să explic cele câteva momente de totală stupefacţie pe care, recunosc, le-am înfruntat bărbăteşte.

Desigur că am sesizat, la începutul scrisorii Domniei Voastre, ironia, destul de aspru aşternută pentru nivelul cerut de o astfel de discuţie, unde faceţi referire la credinţa mea monarhică şi la aparteneţa subsemnatului la Partidul Social Democrat, insinuând, parcă, incompatibilitatea acestora. Insinuaţi oare că mă lăbărţez în două luntrii? Să înţeleg că a fi socialist induce interzicerea închinării în faţa Regelui? Europa n-ar spune aşa. Pe lângă  Balcani, văd, încă mai merge. Mai am un regret: această abordare stă mărturie că acolo, undeva, în sufletele unora, stă ascunsă o mogâldeaţă sinistră ce abia aşteaptă să se scalde în sângele fierbinte al intelectualităţii, un sadic ghebos, dârz urmaş al bolşevicilor corciţi cu miasma sovietelor infame. Doamnă, să trăim în pas cu vremurile, PSD-ul nu mai înseamnă de mult FSN, acea sperietoare pe care unii n-o lasă deloc să-şi dea duhul.

Argumentaţi apoi, în cateva puncte, stimată doamnă, de ce n-ar fi nevoie de un referendum pentru monarhie. Ciudată opţiune pentru un om care întreaga viaţă a militat pentru democraţie. Să mă explic:

Opinaţi că ar fi deajuns ca Parlamentul să se transforme, peste noapte, în Adunare Constituantă, şi gata, să trântească o nouă Constituţie monarhică. Seninătatea acestora, dar şi a următoarelor  dumneavoastră cuvinte, mă îngrijorează profund. Spuneţi:  „cel mai simplu și mai cinstit mod de a reveni la monarhie”, pentru ca, imediat mai jos, printr-o minunată lecţie de istorie, să îmi amintiţi conjunctura abdicării Majestăţii Sale. Deci, bolşevicii, cu sprijin şenilat extern, nu au întrebat Ţara daca vrea republică, formă de guvenământ pe care au impus-o samavolnic. Subliniez: la adăpostul Golemului roşu. Şi, dumneavoastră vreţi să facem la fel? Să călcăm în picioare cel mai sfânt drept al Poporului? Vreţi ca parlamentarii, de această dată fără vreo ameninţare, să-i miruiască pe români, cu samavolnicia unui gest bolşevic istoric? Să nesocotim, iarăşi voinţa populară? Îi reprezentă ei, parlamentarii, pe cetăţenii României, dar celor care i-au trimis în aulă la acea vreme nu li s-a spus despre trăirile monarhice ale aleşilor.

Nu, stimată doamnă, noi nu vom lua pe semnătură blestemul trecutului, noi nu vrem să înviem samavolnicii inventate de oameni fără de Dumnezeu. Bolşevicii ne-au luat Regele, ne-au schimonosit istoria şi au murdărit demnitatea poporului. Noi nu vom folosi metode antidemocratice. Este dreptul românilor să aleagă forma de guvernământ, nu a unui grup de oameni aflaţi vermelnic în nişte funcţii mai mult sau mai puţin importante. Mai ales acum când tancurile îşi turează motoarele la hotare.

Tot ca argument în defavoarea organizării unui nou referendum, aduceţi stimată doamnă, în discuţie, referendumul din decembrie 1991, unde noi am avut ocazia să ne exprimăm asupra Constituţiei. Proaspăt elaborată şi republicană. Şi a ieşit republică… Mă întrebaţi aici dacă îmi amintesc. Da, doamnă, eu îmi amintesc. Dar dumneavoastră vă mai amintiţi contextul? Altul faţă de cel din 1947, dar tot defavorabil monarhiei.  Nu trecuse mult din iunie ’90, când toată ţara aflase că legionarii ocupaseră Bucureştii, că la Câmpeanu în bucătărie se prepara heroină, că Raţiu tipărea dolari la imprimanta matricială, că România liberă era un soi de agentură tipărită, vechea miliţie era timorată şi era nevoie de panseluţe în Piaţa Universităţii.  

Slavă Domnului că n-a fost Regele în Ţară la acea vreme, stimată doamnă…

Regele mai trebuia amestecat…

Bref, să înţeleg că vă este frică de un eşec? Oare nu au reuşit vechii promonarhişti să îndrepte stricăciunile bolşevicilor la capitolul imagine? Stafia manipulărilor lombrozienilor nu se dă dusă? Chiar să nu fi înţeles, noi, toţi, valoarea, interesul, determinarea şi ţelurile Casei Regale? Poate nu e chiar aşa.

Şi-apoi, doamnă, nu este democratic să ne supunem voinţei populare? 

Spun că un referendum ar însemna posibilitatea să redăm României un Rege. Un Rege pentru Ţară, nu un Rege pentru câţiva, aşa cum este acum!

Sunt nevoit să fac o paranteză. Dacă situaţia în ţară este întratât de republicană, nici nu vreau să mă gândesc că, în cugetele unor astfel de antimonarhişti, ar putea încolţi ideea că, prin Ora Regelui, dumneavoastră faceţi propagandă monarhistă pe banii lor. Că ei, republicanii, plătesc la Televiziune Publică. Distopic scenariu!

Mă mai certaţi pentru că am opinat cum că, de 25 de ani, nu am beneficiat de vreun lobby la nivel de stat, amintindu-mi demersurile Regelui pentru integrarea în NATO. Păi, şi cu ce am greşit? Deplângeam lipsa unui lobby de stat. La acest moment, în mod injust, Regele şi Casa Regală nu sunt incluşi în definiţia statului. Doamnă, să fim clari: demersurile Regale sunt limpezi, ştiute şi apreciate, dar nu sunt de stat. Să sperăm că nu pentru multă vreme.

Mai vorbiţi, stimată doamnă, despre exemplul principelui Nicolae, modelul tinerilor români. Ca această sentiţă să fie sută la sută corectă, gândesc că ar trebui să-i sugeraţi Alteţei Sale să îşi planifice câteva cuvântări în cele mai importante Universităţi din Ţară. Şi aşa să înceapă cu adevărat profilarea unui model atât de necesar noii generaţii.

În încheiere, stimată doamnă, nu mă despart de dumneavoastră cu hulitul “Luptăm pentru Pace!”, cum, poate, v-ar fi amuzat, ci îmi permit să vă asigur de deosebita preţuire pe care vi-o port.

Trăiască Regele!

Cu sinceritate, al dumneavoastră,

Ninel Peia

Deputat român

P.S. Într.un interviu dat prin anii ’80 de genialul Salvador Dali revistei franţuzeşti L’Express, pictorul spune că unei singure ţări din blocul estic i se potriveşte şi va reveni la monarhie. Vorbea despre România. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel