Nil Dorobanțu - „Nebun pentru Hristos“. Interviu EXCLUSIV cu Părintele Ionel Adam
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ionel Adam, preot în satul Borșani din județul Bacău, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre viața spirituală a Ieroschimonahului Nil Dorobanțu.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Ionel Adam, preot în satul Borșani din județul Bacău, a vorbit despre personalitatea Ieroschimonahului Nil Dorobanțu, despre teofaniile pe care acesta le-a experimentat și despre impactul pe care manuscrisele acestuia pot aduce un plus valoare vieții creștine din România.

Nil Dorobanțu a fost un ieroschimonah ortodox, stareț, duhovnic, ascet și mistic. Acesta s-a împotrivit ateismului comunist și a îmbrăcat haina nebuniei pentru Hristos, formă de manifestare puțin cunoscută în spațiul monahal românesc. De foarte mulți călugări, acesta era denumit „Zănatecul“, tocmai din cauza acestei manifestări.

În urmă cu șapte ani, Părintele Ionel Adam a descoperit peste 10.000 de manuscrise ale Ieroschimonahului Nil Dorobanțu, iar o parte dintre acestea au fost deja publicate, opera acestuia fiind prezentă în librăriile din România în peste 30 de volume. Cu toate acestea, peste 60% din manuscrise sunt încă în cercetare și așteaptă să fie publicate.

Interviul va fi difuzat vineri pe DCNews.ro, la DCNewsTV.ro, precum și pe paginile de Facebook DCNews și DCNewsTV. Ora transmisiunii este 15:30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel